13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAutorităţile verifică traficul greu din judeţ

Autorităţile verifică traficul greu din judeţ

Prefectul de Olt Ştefan Nicolae a dispus controale pe principalele drumuri judeţene după ce oamenii din mai multe localităţi s-au plâns că traficul greu le-a afectat locuinţele.

 

OLT. Verificările pe Drumurile Judeţene 644, 677, 542, 546 şi 642, care traversează comunele Şopârliţa, Pârşcoveni, Bârza, Redea, Teslui, Verguleasa, Curtişoara, Stoeneşti, Fărcaşele, Rusăneşti, Cilieni, Giuvărăşti, Izbiceni, Pleşoiu, Cârlogani şi Slătioara, vor fi efectuate de o comisie constituită din reprezentanţi ai mai multor instituţii, prin ordin al prefectului. Reprezentanţii prefecturii, ai consiliului judeţean (cel care administrează drumurile judeţene), ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, Inspectoratului în Construcţii şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean vor verifica existenţa şi respectarea indicatoarelor rutiere prin care
s-au instituit restricţii de viteză şi greutate, dacă transportatorii au autorizaţie specială pentru vehicule cu gabarit depăşit şi gradul de deteriorare a infrastructurii drumurilor, ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale privind circulaţia rutieră. „Am dispus aceste verificări la solicitarea consiliului judeţean, iniţiativă care m-a bucurat pentru că problematica sesizată de reprezentanţii acestei instituţii este veche şi nimeni nu mai ţine cont de legislaţie în această direcţie. Mulţi primari s-au plâns către consiliu, probabil după ce oamenii au sesizat că traficul greu a deteriorat drumurile şi le-a distrus casele. Membrii comisiei vor întocmi un raport în baza căruia se vor lua măsuri“, a declarat marţi prefectul Ştefan Nicolae.

Cele mai multe plângeri au fost depuse pe la diverse instituţii responsabile cu traficul pe drumurile judeţene de localnicii din Slătioara. Văzând că nenumăratele lor demersuri au rămas fără rezolvare, oamenii din Slătioara au blocat Drumul Judeţean 677 pe raza localităţii în 2006. Ei au întors din drum mai multe camioane şi abia atunci poliţiştii au luat măsuri. Pereţii caselor au crăpat, iar structurile de rezistenţă au fost, şi ele, afectate. Fenomenul există şi în prezent, dar oamenii au obosit să se mai plângă pe la instituţiile care n-au făcut niciodată nimic pentru stoparea lui.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS