10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPreşedintele a respins propunerea lui Predoiu

Preşedintele a respins propunerea lui Predoiu

Ministrul Cătălin Predoiu a anunţat ieri că şeful statului a respins propunerea de numire a Monicăi Şerbănescu la şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

„Administraţia Prezidenţială ne-a comunicat luni după-amiază refuzul propunerii noastre pentru funcţia de procuror-şef al DNA“, a declarat Predoiu. Ministrul a spus că nu are încă altă propunere pentru un nou procuror-şef al DNA, amintind şi că i se termină în scurt timp mandatul, astfel că lasă viitorului titular al portofoliului justiţiei numirea noului şef al procurorilor anticorupţie.

 

Justificare: avizul negativ al CSM

 

Preşedintele Traian Băsescu a respins propunerea de numire a Monicăi Şerbănescu în funcţia de procuror-şef al DNA, invocând avizul negativ dat de Consiliului Superior al Magistraturii, pe 4 septembrie. Şeful statului a declarat luni seară, la emisiunea „Naşul“ de pe b1, că nu a dorit să facă un compromis „în interes de gaşcă“ schimbându-l pe Daniel Morar de la şefia DNA. Băsescu a spus că DNA este o instituţie care nu poate fi intimidată, dar că şi-ar fi dorit mai multă eficienţă din partea acesteia. „Lucruri care păreau de neimaginat în legislatura 2000-2004 s-au întâmplat şi avem o instituţie, DNA, care nu se opreşte, nu poate fi intimidată. Calitatea lucrului DNA este un subiect pe care nu am a-l aprecia“, a spus şeful statului.

Deocamdată, la conducerea DNA rămâne tot Morar, căruia procurorul general, Laura Codruţa Kovesi, i-a prelungit până la sfârşitul anului delegarea pe funcţie, după expirarea mandatului.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS