10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO trăiră şi pe asta!

O trăiră şi pe asta!


Una dintre străzile importante din cartierul craiovean Valea Roşie a fost reparată integral pentru prima dată de la betonarea ei încoace.

 

Reprezentanţii Primăriei Craiova nu-şi amintesc ca strada I.D. Sîrbu, din cartierul Valea Roşie, să fi fost reasfaltată vreodată în întregime, de la prima betonare încoace, adică de zeci de ani. Şi când vine vorba de banalele plombări, inginerii publici încep să se bâlbâie. În lungime de un kilometru, strada nu pare la prima vedere o arteră importantă a Băniei. Însă lucrurile nu stau deloc aşa. Sute de oameni şi tot atâtea maşini o traversează zilnic. Strada I.D. Sîrbu este scurtătura pietonală între platforma industrial-comercială de pe strada Caracal şi cartierul Valea Roşie, dar şi calea de acces a autovehiculelor care deservesc blocurile de locuinţe, firmele din căminele Electroputere, precum şi a maşinilor-şcoală care vin zilnic la examenul auto. Dacă punem la socoteală că până mai ieri locatarii îşi parcau maşinile în drum, fiindcă de locuri special amenajate nici nu putea fi vorba, avem imaginea completă a unei străzi necesare, dar impracticabile. Până mai ieri, cum spuneam, fiindcă acum strada este reabilitată, lărgită şi dotată cu parcări. Plus trotuare. La fel şi prelungirea străzii, după intersecţia cu strada Henri Coandă, pasaj spre cartierul Valea Roşie şi depre care craiovenii veniţi la „Fii vocea cartierului tău!“ spuneau că este un real pericol pentru pietoni din cauza lipsei trotuarelor.

 

Funcţionari uituci

 

Locuitorii din Valea Roşie au reuşit să determine autorităţile să investească în strada A.I. Cuza pe lângă programul iniţial de reabilitare a drumurilor şi trotuarelor, în timpul întâlnirii „Fii vocea cartierului tău!“ din septembrie, organizată de Gazeta de Sud. „Am aflat după «Fii vocea cartierului tău!» că această stradă nu a fost reabilitată niciodată în istorie. Am recunoscut că acest cartier, Valea Roşie, nu a fost una dintre priorităţile mandatului trecut în implementarea proiectelor la nivel larg de reabilitare străzi, alei, trotuare şi spaţii verzi. Însă nici nu puteam accepta ca, în Craiova, o stradă importantă, care nu a fost niciodată reparată, din cauza unor funcţionari incompetenţi, să rămână aşa“, a spus primarul Craiovei, Antonie Solomon. „O trăirăm şi pe asta!“, a spus Marius Cotan, unul dintre craiovenii care locuiesc în blocurile de pe strada I.D. Sîrbu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII