13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO şansă pentru RAAN

O şansă pentru RAAN

Ministerul Economiei şi Finanţelor a semnat ieri un memorandum de înţelegere cu Guvernul Regatului Haşemit al Iordaniei, privind colaborarea în domeniul energiei nucleare. Iordania doreşte să primească asistenţă tehnică din partea României, pentru tot ceea ce înseamnă domeniu nuclear, de la exploatarea minereurilor de uraniu până la construcţia unei centrale nucleare şi furnizarea către iordanieni de apă grea, produsă la Drobeta Turnu Severin.

Din acest motiv, documentul semnat ieri înseamnă şi o şansă privind continuarea activităţii la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) Mehedinţi, pe fondul unor zvonuri legate de închiderea celui mai important obiectiv economic din Drobeta Turnu Severin.

„Pentru reactoarele trei şi patru şi pentru rezerva de apă grea de la Cernavodă, noi avem o producţie asigurată până în 2017 inclusiv, iar în urma semnării acestui memorandum, după ce se vor concretiza contractele pentru fiecare domeniu şi după ce această centrală va începe să fie construită, Uzina de Apă Grea (ROMAG) va produce ani buni apă pentru Iordania. Este o veste minunată, pentru că, atâta timp cât această unitate economică va avea de lucru, va fi bine pentru Severin“, a declarat directorul general al RAAN, Constantin Săceanu.

Pe platforma industrială RAAN lucrează peste 2.000 de muncitori în prezent, fiind cea mai importantă unitate economică din judeţul Mehedinţi. O eventuală închidere a acestei unităţi ar fi catastrofală pentru economia judeţului, aflată pe ultimele locuri pe ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU