17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDispărut în Dunăre

Dispărut în Dunăre

Un mehedinţean a dispărut după ce a căzut în Dunăre cu o volă de mare tonaj, cu care efectua lucrări de terasament pe DN 57.

 

Un bărbat, de 39 de ani, din Mehedinţi, a dispărut ieri, în jurul orei 12.30, după ce a căzut cu o volă în Dunăre. Accidentul de muncă s-a petrecut pe Drumul Naţional 57, ce face legătura între Orşova şi Moldova Nouă.

Un lucrător din comuna Brezniţa de Ocol, al firmei de construcţii SC SPU SRL din Drobeta Turnu Severin, a căzut de la o înălţime de aproximativ 20 de metri cu o volă de mare tonaj
(12-14 tone) în Dunăre. Bărbatul se afla la muncă în zona între localităţile Dubova şi Şviniţa, unde împreună cu alţi colegi făceau lucrări de terasament pe DN 57. Colegii au refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la împrejurările producerii accidentului de muncă, însă câţiva lucrători de la o firmă privată din apropiere au vorbit despre incident.

„Am auzit un strigăt de ajutor. Era un băiat care lucra la drumuri. Încerca să înoate. Am aruncat o frânghie şi am încercat să-l ajutăm, dar, când să ajungem la mal, a dispărut“, a spus un martor.

Poliţia de frontieră şi un echipaj de la ISU „Drobeta“, cu cinci ofiţeri şi o autospecială, l-au căutat zadarnic câteva ore pe bărbatul căzut în Dunăre.

„Astăzi, (ieri – n.r.) la ora 12.36, prin 112, dispeceratul ISU «Drobeta» Mehedinţi a fost anunţat despre prăbuşirea unui utilaj greu (tip STALOWA WOLLA), în Dunăre. În cabina utilajului se afla conducătorul auto, de 39 de ani, cu domiciliul în Brezniţa de Ocol, judeţul Mehedinţi.

Utilajul aparţinea firmei SC SPU SRL din Drobeta Turnu Severin şi efectua lucrări de terasament pe DN 57, la km 33+600, între localităţile Dubova şi Şviniţa. La faţa locului, s-au deplasat un echipaj de pompieri şi o autospecială de la Garda de Intervenţie Dubova, precum şi un echipaj de la IJPF Mehedinţi. Utilajul era scufundat în întregime în apă, Dunărea având la kilometrul fluvial 978 o adâncime foarte mare şi curenţi puternici. Şoferul nu a fost găsit“, a declarat purtătoarea de cuvânt a ISU „Drobeta“, Ramona Nistor.

O echipă de scafandri va interveni astăzi pentru căutarea cadavrului.

Inspectoratul Teritorial de Muncă şi reprezentanţii IPJ Mehedinţi au deschis o anchetă pentru aflarea cauzelor producerii accidentului de muncă.

Reprezentanţii firmei SC SPU SRL din Drobeta Turnu Severin la care bărbatul lucra au refuzat să facă vreun comentariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS