11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAnchetă la adăpostul de câini

Anchetă la adăpostul de câini

Poliţiştii mehedinţeni au declanşat luni o anchetă privind situaţia câinilor comunitari din adăpostul din Drobeta Turnu Severin, în urma difuzării pe unele canale de ştiri locale şi centrale a unor imagini şocante în care patrupedele se mâncau între ele, fără să ia cineva vreo măsură. „Împreună cu Primăria Drobeta Turnu Severin, care alocă lunar 40.000 de lei pentru întreţinerea a 250 de maidanezi, am efectuat un control în acest adăpost. Nimic din imaginile terifiante, pline de cruzime nu s-a confirmat până acum; din contră, am constatat că aceştia beneficiază de hrană specială pentru câini, au apă, curăţenie şi medicamente acolo unde este cazul“, a declarat comandantul IPJ Mehedinţi, Gheorghe Podeanu.

„În cazul în care cercetările vor scoate în evidenţă faptul că unii câini comunitari de aici sunt trataţi necorespunzător, împotriva medicului veterinar Alexandru Brăila, care administrează firma de ecarisaj şi adăpostul de câini comunitari, se vor lua măsuri de sancţionare penală“, a mai spus Podeanu.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, a spus, la rândul său: „Imaginile şocante au fost filmate în altă parte. Câinii din adăpostul de la Severin primesc subvenţie de hrană de patru ori mai mare decât alocaţia de stat a unui copil cu vârstă cuprinsă între doi şi 18 ani, care este de 40 de lei pe lună“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU