5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAmericani la vânat de capre negre în Gorj

Americani la vânat de capre negre în Gorj

Au străbătut mii de kilometri pentru a vâna capre negre în pădurile Gorjului. Impresionaţi de frumuseţea locurilor, au hotărât să se întoarcă în decembrie pe meleagurile Tismanei, pentru a mai aduna trofee.

 

Joe Jakab şi Mike Borell sunt doi americani care au dorit să vâneze capre negre în Gorj. Pentru câteva mii de euro, cei doi au petrecut trei zile la Tismana, zonă recunoscută pentru potenţialul de vânătoare. Joe Jakab şi Mike Burell au rămas impresionaţi de frumuseţea şi sălbăticia locurilor şi au promis că se vor întoarce. „Sunt pentru prima oară în România. Îmi place să vânez capre negre. Am vânat şi în alte păduri din lumea întreagă, dar aici este extraordinar de frumos. Peisajele sunt magnifice. Nu prea găsim aşa ceva în ţara noastră. Vânătoarea este un sport care necesită condiţie fizică, de aceea nu poate fi practicat de prea mulţi oameni. Pasiunea este obligatorie“, a spus Mike Burell, care a reuşit să doboare o capră neagră.

Vânătoarea de capre negre, o provocare

 

Vânător de mai bine de 20 de ani, Joe Jakab este din Iowa şi a venit pentru prima dată în România în urmă cu zece ani. Acum, l-a însoţit într-o excursie de trei zile pe prietenul său, Mike Borell, membru în Consiliul de Administraţie al „Safari Club International“, cea mai mare organizaţie care promovează vânătoarea şi viaţa în sălbăticie. SCI are membri în peste 100 de ţări. „Să fii membru în SCI este un lucru mare. Nu multă lume are acest privilegiu. Este un club select al celor mai buni vânători din lume“, a spus Ion Coşleba, reprezentantul Direcţiei Silvice Târgu Jiu, organizatorul vânătorii.

„A vâna capre negre este o provocare pentru că sunt animale iuţi. Trebuie să parcurgi mulţi kilometri pentru a ajunge la ele. Dar nu este o nenorocire dacă mergi la vânătoare şi nu împuşti nici una. Este minunat să le priveşti“, a precizat Joe Jakab.

Celor doi vânători americani le-au plăcut foarte mult specialităţile culinare româneşti pe care le-au servit pe timpul vacanţei. „Ciupercile, bureţii de fag sunt excelenţi. Salata de vinete, brânza făcută în gospodăria ţăranilor din Novaci, cârnaţii de porc, de asemenea făcuţi în casă, sunt atât de bune!“, a povestit Mike Burell.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII