16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsociaţia discordiei

Asociaţia discordiei

Chiar şi după schimbarea conducerii Asociaţiei A5 din cartierul craiovean Brazda lui Novac, situaţia rămâne tensionată. Proprietarii de apartamente acuză fosta conducere de nereguli, iar noii administratori verifică registrele.

Proprietarii apartamentelor din blocul A5, Brazda lui Novac, din Craiova, acuză foştii reprezentanţi ai asociaţiei de o serie de nereguli. Că nu au încasat de câteva luni banii pentru întreţinere, că au luat bani pentru acoperişul blocului anumite sume din casierie şi au făcut o lucrare de mântuială, fără autorizaţie. Acum se tem că nu au cu ce acoperi datoriile pentru căldură şi apă şi riscă să se trezească fără utilităţi. Mai mult, i-au ţinut în mizerie pentru că nu au angajat o femeie de serviciu de aproape trei luni. Atunci când făceau încasări, eliberau chitanţe fără ştampila asociaţiei şi fără semnătura preşedintelui, iar dacă oamenii cereau explicaţii erau daţi afară. De partea cealaltă, reprezentanţii asociaţiei spun că locatarii, deşi sunt o mână de oameni, se ceartă tot timpul şi nu comunică. „O adevărată debandadă în bloc. Sunt puşi pe ceartă. Mai sunt şi nişte femei care consumă alcool. Cred că nu mai există altă asociaţie ca asta în Craiova“, a spus fostul administrator Marin Voica. În schimb, fostul preşedinte Alexandru Cârstea este revoltat de faptul că l-am întrebat cum au stat lucrurile la A5: „Nu am ce să vă spun. Ce, telefonul meu este public? Nu pot să vorbesc acum pentru că sunt la medic“.

 

Un bloc, o asociaţie, mare debandadă

 

Unul dintre locatarii asociaţiei A5 a povestit cum în urmă cu şase ani, tot din cauza neînţelegerilor, s-au desprins din altă asociaţie. Au avut numai litigii şi au ajuns în mass-media locale pentru că au tăiat plopii din faţa blocului. „Am ajuns şi în instanţă. Era o luptă surdă, nimeni nu comunica, până când s-a ales alt preşedinte, alt Comitet, dar degeaba. S-a ales praful. Au luat banii oamenilor şi i-au pus la acoperiş. Nu au avut autorizaţie de la primărie, nu s-a făcut o recepţie a lucrării. Nu am auzit ca în cinci ani să facă o Adunare Generală. Sunt atâtea nereguli, că nu ştiu despre care să povestesc mai întâi. De câteva luni stăm fără o femeie de serviciu. Pe cea de dinainte au dat-o afară. Unii erau nemulţumiţi că nu spală cu detergent pe scări, alţii că uită să ia gunoiul şi aşa stăm cu mizeria la uşă. Nu puteai să întrebi ceva, că preşedintele ţipa la tine şi te dădea afară. Nu era comunicare între asociaţie şi locatari. Suntem vecini şi ar fi fost normal să ne înţelegem. Acum ne-am ales alt preşedinte, un comitet nou. Sperăm ca lucrurile să intre pe făgaşul normal“, a spus un locatar de la scara 1.

 

Oameni noi la probleme vechi

 

După ce le-a ajuns cuţitul la os, proprietarii apartamentelor din blocul A5 s-au întâlnit luni seară să-şi aleagă alt preşedinte. Este a treia oară în şase ani. Au constituit alt comitet şi au speranţe de mai bine. „Eu am fost ales preşedinte la asociaţie, dar acum abia am luat în primire. Vom vedea în zilele următoare cum stau lucrurile. Vrem să facem ordine în asociaţie să nu mai ieşim în evidenţă numai cu lucruri rele. Este uşor să arunci cu pietre“, a declarat Ionel Dima, proaspăt preşedinte. Noul administrator, Vasile Calciu, a spus că nu se poate pronunţa până nu verifică toate registrele şi toate documentele asociaţiei. În privinţa predecesorilor săi are reticenţe. „Făceau încasări şi preşedintele, şi administratorul. Facturile nu erau scăzute din registru. La scară erau afişate listele fără semnătura vreunui reprezentant al asociaţiei. Nu exista un cenzor care să le verifice activitatea. Mare debandadă“, a explicat Vasile Calciu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII