24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjSute de gorjeni vor primi bani de la stat

Sute de gorjeni vor primi bani de la stat

Direcţia Muncii şi Solidarităţii Sociale Gorj a efectuat peste 300 de anchete sociale şi a aprobat acordarea de ajutoare de la stat cuprinse între 200 şi 600 de lei pentru 204 gorjeni. Aceştia au indemnizaţii sub 50 de lei, mulţi dintre ei primind lunar chiar şi sub zece lei.

 

GORJ. În judeţul Gorj există, potrivit lui Vasile Picioruşi, directorul Direcţiei Muncii şi Solidarităţii Sociale (DMSS), peste 300 de familii care primesc indemnizaţii, pensii şi alte venituri sub 50 de lei. Dintre acestea, doar 204 vor primi ajutorul promis de Guvernul României, cuprins între 200 şi 600 de lei. „Am mers în toate cele 70 de comune din judeţ şi am făcut anchete sociale amănunţite. Pensia nu este acelaşi lucru cu indemnizaţia, iar în teren am descoperit pe cineva care avea o pensie de agricultor de 24 de lei, dar primea o pensie după soţ de 1.000 de lei. Această persoană nu va primi ajutor. Sunt mulţi oameni care abia se descurcă. Numele lor vor fi publicate în Monitorul Oficial săptămâna viitoare“, a spus Vasile Picioruşi.

Suma care va fi plătită la nivelul judeţului Gorj se ridică la peste 74.000 de lei: „Ajutorul financiar se acordă o singură dată şi variază în funcţie de venitul persoanei“, a precizat Picioruşi.

 

Localităţi campioane

 

Cele mai multe persoane cu venituri sub 50 de lei sunt în comuna Prigoria, respectiv 25. La Crasna şi Novaci sunt câte 23 de oameni cu venituri sub 50 de lei. La Polovragi, 18 persoane au indemnizaţii şi pensii mai mici de 50 de lei. La Runcu, 15 oameni vor primi ajutorul de la guvern, iar la Dăneşti, şapte gorjeni vor primi între 200 şi 600 de lei. În localităţile urbane, cele mai multe ajutoare vor fi împărţite la Târgu Jiu: 14. La Motru, Rovinari, Turceni, doar câte o persoană va primi aceşti bani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS