12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPreoţii cer salarii

Preoţii cer salarii

Patriarhia Română a cerut Ministerului Finanţelor elaborarea unui proiect de lege pentru majorarea salariilor preoţilor cu 20%, astfel încât acestea să fie măcar egale cu cele ale profesorilor preuniversitari, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, părintele Constantin Stoica.

„Avem receptivitate de la Ministerul Economiei şi Finanţelor şi sperăm ca salariile preoţilor, mai ales ale celor din zonele defavorizate, să se mărească treptat“, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

Salariul mediu al unui preot este între 700 şi 1.200 de lei. Potrivit părintelui Stoica, aproape jumătate din salariul unui preot provine de la bugetul de stat, iar restul – din contribuţiile enoriaşilor.

„În zonele defavorizate, adică în mediul rural, preoţii nu obţin venituri din contribuţiile credincioşilor sau, dacă le obţin, acestea sunt foarte mici, pentru că acolo oamenii sunt săraci. Dorim să se găsească soluţii pentru a-i putea ajuta pe preoţii din aceste zone“, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII