27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalParcări cu chirie

Parcări cu chirie

Parcările din cartierele Craiovei vor fi închiriate locatarilor de la bloc – una pentru fiecare apartament. În cazul în care numărul solicitărilor va fi mai mare decât cel al locurilor de parcare disponibile, acestea vor fi scoase la licitaţie.

Craiovenii de la bloc îşi vor putea lua parcare cu chirie, la anul, dacă municipalitatea reuşeşte să reglementeze la nivel local procedura de exploatare a locurilor de parcare stabilită prin HG nr. 955 din 2004. Fiindcă există numeroase solicitări de atribuire a parcărilor din partea posesorilor de autovehicule din Bănie, primăria a luat decizia de a da curs acestor cereri. „Până la sfârşitul anului vom finaliza un proiect de hotărâre pe care să-l supunem aprobării consiliului local. Sunt multe maşini şi s-au construit şi destule parcări. Oamenii vor să plătească şi mai mult decât taxa pe care o achită acum în bugetul local, 20 de lei pe an, numai să ştie că au locul lor de parcare“, a spus primarul Craiovei, Antonie Solomon.

În majoritatea municipiilor mari din România au fost deja adoptate acte administrative locale, unele chiar din 2000, prin care este reglementat modul de atribuire a locurilor de parcare.

 

1.500 de câştigători

 

Administraţia din Bănie are în vedere pentru început acordarea a peste 1.500 de parcări, pentru 12 luni. Potrivit legii, autorităţile publice locale dispun amenajarea, întreţinerea şi exploatarea locurilor de parcare, stabilirea amplasamentelor făcându-se împreună cu Poliţia Rutieră. Conform HG nr. 955 din 2004, pot fi atribuite locatarilor unui imobil locuri din parcările de reşedinţă situate la mai puţin de 30 de metri de frontul clădirii, unul pentru fiecare apartament. Tot legea prevede că se vor organiza licitaţii dacă sunt mai multe cereri decât spaţii.

„Parcările vor fi utilizate contra cost, pe bază de tichet de parcare pe perioade limitate sau pe bază de abonament/autorizaţie pe perioade nelimitate“, se mai arată în HG nr. 955.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII