6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBăncile vor relua creditarea către firme

Băncile vor relua creditarea către firme

Băncile vor relua, în două-trei săptămâni, creditarea către firme, după o perioadă de blocaj al finanţărilor, a declarat ieri preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Daniel Chiţoiu.

„Din informaţiile pe care le am, firmelor li s-au blocat finanţările. Cred că este o stagnare în a acorda împrumuturi, dar, în maximum două-trei săptămâni, băncile vor relua creditarea către agenţii economici“, a spus Chiţoiu.

În contextul de incertitudine creat pe plan internaţional de criza financiară, băncile din România au luat măsuri de limitare a creditării, cum ar fi, în unele cazuri, scoaterea din ofertă a produselor în franci elveţieni, valută considerată riscantă, din cauza expunerii clienţilor la riscurile fluctuaţiilor de curs de schimb.

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a declarat, în repetate rânduri, că analizele băncii centrale – care monitorizează atent evoluţiile internaţionale şi interne – arată că impactul turbulenţelor financiare internaţionale asupra României este în continuare limitat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS