6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSe aşteaptă banii de lemne

Se aşteaptă banii de lemne

Zecii de mii de beneficiari din Olt vor primi în curând subvenţia pentru încălzirea locuinţei. Direcţia de Muncă şi Protecţie Socială a centralizat datele şi aşteaptă ca ministerul să vireze fondurile necesare.

78.554 de beneficiari din Olt, care au solicitat primăriilor subvenţia pentru încălzirea locuinţei cu lemne, vor primi banii în curând. DMPS a făcut solicitarea la minister şi aşteaptă virarea fondurilor.
„Am făcut fundamentarea. În prezent, aşteptăm ca ministerul să vireze banii, pentru ca noi să îi redistribuim către primării în funcţie de solicitările primite“, a spus Denisa Şerban, inspector în cadrul DMPS Olt.
Cele mai multe persoane (1.878) care au solicitat ajutor pentru încălzirea locuinţei cu lemne sunt din Scorniceşti, localitate urmată de Văleni, cu 1.423 de solicitanţi, şi Şerbăneşti – cu 1.023. Cei mai puţini beneficiari au fost înregistraţi în localitatea Ştefan cel Mare – 95.

Subvenţii între 16 şi 58 de lei

Subvenţia pentru sezonul rece se acordă pe o perioadă de cinci luni, pentru mai multe tipuri de combustibili, începând cu luna noiembrie. Pot beneficia de sprijin persoanele care folosesc la încălzirea locuinţei lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, gaze naturale sau energie termică.
De acest ajutor vor beneficia numai cei ale căror venituri nu depăşesc 615 lei. Pentru cei care folosesc lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri, cuantumurile ajutoarelor sunt cuprinse între 16 şi 54 de lei. În cazul beneficiarilor de ajutor social, valoarea sprijinului este de 58 de lei.
Cererile pentru această subvenţie se vor putea depune în continuare începând cu 1 noiembrie. Termenul-limită pentru transmiterea centralizatoarelor la DMPS pentru subvenţia la gaze şi energie termică este 5 noiembrie.
Persoanele care folosesc vechiul sistem de termoficare şi care realizează venituri mai mici de 155 de lei/lună vor beneficia 100% de compensare. Tot pentru aceeaşi categorie de beneficiari, ale căror venituri nu depăşesc 615 lei, compensarea din costul aferent energiei termice este de 10%.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS