3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPreşedinţii secţiilor de votare au fost propuşi

Preşedinţii secţiilor de votare au fost propuşi

Listele cu propunerile pentru preşedinţii şi locţiitorii secţiilor de votare din Olt au ajuns ieri la prefectură, instituţia care va centraliza datele şi va transmite listele la Autoritatea Electorală Permanentă până pe 1 noiembrie. Juriştii nu s-au înghesuit să îşi depună candidaturile pentru preşedinţia secţiilor de votare. În special în mediul rural, preşedinţii vor fi propuşi, ca şi până acum, de primar.
„Am primit tabelele cu propunerile din toate localităţile judeţului. Vom centraliza aceste date, le vom verifica din nou, apoi le vom transmite la Autoritatea Electorală Permanentă. Încă nu putem preciza cu exactitate numărul juriştilor care s-au înscris pentru preşedinţia secţiilor, însă ceea ce ştim este că din Slatina avem 98 de persoane. În celelalte oraşe şi în comune vor fi puţini jurişti“, a spus ieri Teodor Rădoi, reprezentantul Prefecturii Olt.
După ce listele cu propuneri pentru preşedinţi şi locţiitori ai secţiilor de votare vor fi verificate şi transmise Autorităţii Electorale Permanente, Tribunalul Olt va organiza tragerea la sorţi pentru repartizarea acestora. În judeţ, vor funcţiona 376 de secţii de votare, cele mai multe dintre acestea urmând să fie supravegheate de oameni desemnaţi din rândul localnicilor, care trebuie să fie respectaţi în comunitate. Teoretic, aceştia nu ar trebui să aibă vreun interes politic. Practic însă, acest lucru va fi greu de dovedit.

Nici o contestaţie

Nici unul dintre candidaţii care s-au lansat oficial în cursa pentru alegerile parlamentare nu a fost contestat. Săptămâna trecută au fost deja declarate definitive listele de candidaţi înaintate de PSD+PC, PD-L, PNL şi UDMR, nefiind înregistrată vreo contestaţie, după cum a declarat locţiitorul preşedintelui Biroului Electoral Judeţean (BEJ), judecătorul Sorinel Vasile. A expirat şi termenul de depunere a contestaţiilor pentru candidaţii partidelor PNG şi PRM, la BEJ nefiind înregistrate contestaţii pentru nici unul dintre candidaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS