10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO şansă nouă în Italia

O şansă nouă în Italia

Elena are 20 de ani şi încearcă să-i ofere fiului său o viaţă mai bună. Fata a plecat la muncă în Italia, în urmă cu doi ani, şi a născut acolo un copil care are un fibrom ce trebuie operat.

Viaţa Elenei a fost mereu plină de greutăţi, aşa că tânăra a decis, în urmă cu doi ani, să plece în Italia ca să muncească. Avea doar 18 ani, iar acasă nu mai avea pentru ce să rămână: casa părintească începuse să se degradeze, mama sa îşi găsise un nou iubit şi plecase la el. „Am plecat în Italia ca să muncesc. Doi ani am lucrat ca barman. Dacă munceşti şi eşti cinstit, totul este bine“, a povestit tânăra de 20 de ani. La Căpreni au rămas cei trei fraţi ai fetei. Din păcate, pentru sora mai mică a Elenei viaţa a devenit şi mai grea: fata, de 17 ani, a rămas însărcinată şi a venit la Centrul Maternal din Târgu Jiu împreună cu copilul său.

S-a îndrăgostit de un albanez

În Italia, în Perugia, Elena a cunoscut un albanez de care s-a îndrăgostit. După câteva luni, fata a rămas însărcinată şi s-a hotărât să păstreze copilul. „I-am spus că nu voi renunţa la copil. Este un dar minunat, rodul unei iubiri, mă va ajuta Dumnezeu să-l cresc. Şi el a fost de acord să-l păstrăm. Din păcate, a fost extrădat pentru că îi expiraseră actele. Aşa că iubitul meu este acum în Grecia, la un verişor. Vorbim la telefon. Întreabă de Angelo, fiul său. Sper să fie totul bine. În Perugia stau împreună cu fiul meu la un centru religios, o fundaţie. Copilul are o problemă de sănătate şi trebuie operat în Italia. Sunt aşteptată la începutul lunii noiembrie“, a spus Elena.

Ajutată de centrul maternal

Angelo a fost diagnosticat în Italia cu fibrom congenital în creştere progresivă cu limfoadenită reactivă. Fibromul este pe scalp şi trebuie operat. Elena şi fiul său sunt aşteptaţi în Italia la o clinică unde medicii îi vor înlătura fibromul. Reprezentanţii Centrului Maternal din Târgu Jiu au ajutat-o pe Elena să obţină avizele necesare transcrierii naşterii băieţelului în România. „Fata a venit în ţară pentru transcrierea naşterii băieţelului şi noi am ajutat-o pentru a obţine avizele necesare de la Inspectoratul Naţional de Evidenţa Persoanei din Bucureşti. Am reuşit să obţinem acele avize. Elena a stat două luni la centrul maternal. Ne bucurăm că am reuşit să facem ceva pentru binele acestui copil“, a spus Gheorghe Milosteanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU