14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024

Cârpăceală


Diletanţii din Primăria Craiova au acceptat o soluţie de toată jena într-un caz în care li s-a cerut să se implice: acoperirea gurii de canal din Craioviţa. Într-o altă situaţie critică sesizată, locul de joacă lângă rampa de gunoi, funcţionarii au ghicit până la urmă o rezolvare, însă numai la presiunile presei.

 

Craiovenii din vecinătatea blocului 95B1 din Craioviţa au ţinut să ne anunţe că o gură de canal din stradă a fost astupată… de mai bine nu era! Sesizaţi că groapa reprezintă un pericol pentru locatari de săptămâni bune, lăsată nesemnalizată în mijlocul parcării, funcţionarii primăriei au anunţat constructorul canalizării, Alpine-Mayreder, să ia măsuri. Care măsuri s-au concretizat prin amplasarea unui bloc de beton deasupra gropii, nesemnalizat şi deja luat la ţintă de şoferi. Răspunzătorii municipalităţii s-au dat ocupaţi luni, doar purtătoarea de cuvânt, Carmen Licu, făcând noi promisiuni: „Le vom solicita inspectorilor un punct de vedere pe care îl vom comunica ulterior“. Şeful de şantier al Alpine-Mayreder Gmbh nu a putut fi contactat.

 

Una caldă

 

Dacă se vrea, se poate! Primăria Craiova a găsit o rezolvare pentru separarea locului de joacă de pe strada Sabba Ştefănescu de rampa de gunoi, după ce solicitările de la „Fii vocea cartierului tău!“ au fost din nou adresate municipalităţii săptămâna trecută. Funcţionarii au ajuns la concluzia că unele dintre piesele de joacă destinate micuţilor pot fi mutate de lângă rampă, iar între aceasta şi locul de joacă poate fi amenajat un gard special, astfel încât copiii să nu aibă tangenţă cu perimetrul în care sunt depozitate deşeurile din cartier. „Serviciul de gospodărire comunală al Primăriei Craiova a înaintat demersurile pentru reamenajarea locului de joacă de pe strada Sabba Ştefănescu, din cartierul George Enescu. Acesta va fi îndepărtat de rampa de gunoi şi separat printr-un gard, până la sfârşitul acestei săptămâni. Din păcate, rampa nu poate fi desfiinţată, din cauză că nu există spaţiu pentru construirea alteia“, a mai spus Carmen Licu. Inspectorii vor iniţia şi o campanie de conştietizare, împreună cu asociaţia de proprietari din zonă, prin care doresc să le atragă atenţia locatarilor să nu mai arunce gunoiul decât în pubele, şi nu în afara rampei, aşa cum s-a întâmplat zilele trecute, a mai arătat purtătoarea de cuvânt a administraţiei. Mizeria care trona lângă locul de joacă a fost luată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS