15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Craiova şi-a premiat artiştii

În cadrul Salonului Municipal de Artă plastică găzduit miercuri, 22 octombrie, la Muzeul de Artă „Jean Mihail“, pictorii, artiştii plastici, sculptorii şi-au primit premiile pentru activitatea desfăşurată pe parcursul anilor. Juriul format din artiştii plastici Bogdan Hojbotă, Mihai Precup şi Paul Rădulescu a decis ca în acest an premiul pentru pictură să-i revină lui Iulian Segărceanu, cel pentru sculptură, lui Marcel Voinea, pentru arte decorative, lui Cristina Dincă, în vreme ce premiul special al juriului a ajuns la artistul Ion Preda.

Mirela MARINESCU

Colocviile Mozaicul

Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ a găzduit joi, 23 octombrie, cea de-a XI-a ediţie a Colocviilor Mozaicul. Mozaicarii s-au întâlnit cu personalităţi ale vieţii culturale craiovene care le-au fost alături de la primul număr al noii serii a revistei Mozaicul. În cadrul aceleiaşi manifestări au avut loc şi dezbateri pe teme precum „Repere europene craiovene, ieri şi azi“ şi a fost vernisată expoziţia „Piese de Mozaicul“, colecţie de amintiri şi de idei mozaicate din cei zece ani de apariţie continuă, din 1998 şi până astăzi.

Mirela MARINESCU

Expoziţie de sculptură

Holul Primăriei Craiova a găzduit ieri o inedită expoziţie de sculptură în lemn. Autorul lucrărilor, Petre Golumbeanu, este la prima expoziţie personală organizată pe meleagurile natale. San Francisco, San Jose şi Bucureşti sunt locurile în care piesele artistului au putut fi admirate. De această dată şi craiovenii pot face acelaşi lucru în cadrul expoziţiei structurate de autor în trei sectoare: sculptură sacră, teme universale şi numerologie.

Mirela MARINESCU

Horaţiu Mălăele, regizor de film

După succesele de pe scenele teatrelor ca actor dar şi regizor de teatru, Horaţiu Mălăele a trecut şi la regia de film. Prima peliculă purtând semnătura sa regizorală este o comedie amară care are ca pretext demersul unor jurnalişti interesaţi să facă un reportaj despre fenomenele paranormale. Ajunşi într-o localitate aproape izolată, jurnaliştii află povestea tragi-comică a Marei şi a lui Iancu, care plănuiseră să se căsătorească în martie 1953, însă nunta avea să fie dată peste cap de moartea lui Stalin. În rolurile principale joacă Alexandru Potocean şi Meda Victor, producţia urmând să fie lansată pe 21 noiembrie.

NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS