11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGPS-uri pentru poştaşi

GPS-uri pentru poştaşi

Cei 50 de factori poştali din Drobeta Turnu Severin îşi pot face meseria fără să se mai teamă că vor păţi ceva pe teren. În cadrul unui program de creştere a siguranţei şi securităţii în muncă, poştaşii severineni au fost dotaţi cu aparate GPS. E suficientă o simplă apăsare pe un buton pentru ca un echipaj de poliţie să vină în ajutorul poştaşului. Fiecare salariat care merge în teren a fost instruit să comunice prin coduri speciale cu un dispecerat, în caz că întâmpină probleme. Poştaşul poate anunţa dispecera că intră într-o locaţie cu risc şi dacă după un interval de timp stabilit nu-i trimite nici un semnal înseamnă că e în pericol şi se intervine de urgenţă.
GPS-urile mai indică şi dacă poştaşii se abat din drum în timpul serviciului, şefii lor putând vedea chiar şi străzile străbătute de subalterni, inclusiv adresele.
„Severinul este printre primele oraşe din ţară în care poştaşii au fost dotaţi cu GPS, la solicitarea sindicaliştilor. Este un contract la nivel naţional cu firma GPS. Aparatele se încarcă la fel ca telefonul mobil, iar cu trei ore înainte de a se descărca bateria, emit un avertisment sonor. Prin aceste GPS-uri, dorim să prevenim eventualele atacuri asupra poştaşilor!“, a declarat dirigintele Poştei din Drobeta Turnu Severin, Radu Dănuţ.
De-a lungul anilor, poştaşii severineni au avut parte şi de evenimente neplăcute. „Suntem mulţumiţi că s-a gândit cineva şi la noi, ca să fim în siguranţă“, a spus un factor poştal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS