13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMitrea, din nou la DNA

Mitrea, din nou la DNA

Fostul ministru Miron Mitrea a fost ieri la DNA, pentru a i se prezenta materialul de urmărire penală din dosarul în care este cercetat pentru luare de mită, instigare la fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Aceasta este ultima fază procesuală înaintea trimiterii în judecată.
La ieşire, Mitrea a declarat că procurorii nu au probe împotriva sa în dosarul privind renovarea casei mamei sale şi că le va fi greu să facă legătura între numirea Irinei Jianu la Inspectoratul pentru Construcţii şi lucrările de renovare incriminate. Fostul ministru a afirmat că Irina Jianu a fost numită în funcţie după ce lucrările de renovare la casa mamei sale au fost finalizate.
În acest dosar, Miron Mitrea este acuzat că ar fi fost mituit cu lucrările efectuate de trei societăţi comerciale din Bacău la vila pe care mama sa a deţinut-o în Băneasa. În perioada 2001 – 2004, casa a fost renovată şi extinsă cu o suprafaţă de peste 100 de metri pătraţi, lucrările fiind executate de firmele Vertcon, Conimpuls şi Regal Bacău. În cele şase luni în care firma Vertcon a lucrat la extinderea cu 100 de metri pătraţi, casa figura în acte ca fiind proprietatea lui Ion Scarlat, cel de la care o cumpărase Viorica Mitrea, mama fostului ministru al transporturilor. Ulterior, mama fostului ministru i-a vândut vila lui Marius Opran, apropiat al soţilor Dana şi Adrian Năstase, pentru 280.000 de euro.
Firma Vertcon a fost fondată de Sergiu Sechelariu – fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Construcţiilor – şi Irina Jianu, fost şef al Inspectoratului de Stat în Construcţii, care şi-au cedat acţiunile, în anul 2001, unor apropiaţi din firma Conimpuls, care a fost şi ea a lui Sergiu Sechelariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS