13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalÎntreprinzătorii au învăţat despre mediu

Întreprinzătorii au învăţat despre mediu

Consiliul Local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (CLIMM) Craiova a implementat, în perioada 2 iunie – 10 octombrie 2008, proiectul „Mediu = Modernizare – Eficienţă – Durabilitate – Inovare – Utilitate în IMM-urile doljene“.
„Unul dintre obiectivele sale este de a creşte adaptabilitatea şi competitivitatea firmelor doljene pe plan naţional şi european, prin activităţi de consiliere a acestora având drept scop adoptarea sistemelor de management de mediu sau a celor integrate de management (mediu – calitate; mediu – calitate – siguranţa alimentelor)“, a declarat Valentin Bucur, managerul proiectului.
Alt obiectiv este şi acela de promovare a protecţiei mediului şi utilizării durabile a resurselor în Dolj.
În acest sens, au fost organizate un training pe teme de protecţie a mediului şi patru seminarii de informare („Ecoindustria – Soluţie pentru reducerea degradării mediului înconjurător şi alternativa pentru o dezvoltare durabilă“).
 „La training au participat 21 de persoane responsabile cu activităţile de protecţia mediului din IMM-urile doljene. La seminariile organizate în Filiaşi, Băileşti, Calafat şi Dăbuleni au participat 86“, a precizat Bucur.
Acesta a explicat că participanţii la manifestările din cadrul proiectului se confruntau cu diverse probleme de mediu şi au încercat să găsească o rezolvare la ele.

Proiect de aproximativ 45.000 de lei

Proiectul a fost finanţat de Consiliul Judeţean Dolj, prin Programul finanţărilor nerambursabile din fondurile bugetului CJ pentru activităţi nonprofit de interes judeţean, şi este cofinanţat de CLIMM Craiova.
„Valoarea proiectului se ridică la 45.600 de lei, din care cea a grantului este de aproximativ 90% (40.278 de lei). Contribuţia CLIMM este de 5.322 de lei“, a afirmat Valentin Bucur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS