29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInterlopii craioveni, cercetaţi de procurori

Interlopii craioveni, cercetaţi de procurori

Printre acţionarii firmelor suspecte se numără Fănel Trandafir (Cimino), Gigi-Vadik Zavera (Gigioc), Gigel Ţăndărescu (Roşianu) şi Constantin Iancu – consilier judeţean PD-L.

Grupul de anchetă constituit din ordinul MIRA a finalizat recent prima fază a cercetărilor privind firmele controlate de interlopii din Craiova, cazurile investigate ajungând pe masa procurorilor doljeni. Potrivit informaţiilor oferite de IPJ Dolj, poliţiştii şi comisarii de la Garda Financiară au verificat 31 de societăţi comerciale, aplicând pentru neregulile constatate amenzi în valoare de 109.000 de lei şi confiscând bunuri în valoare de 220 de lei. În urma controalelor, au fost întocmite 22 de dosare penale, pentru suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni economice, cum ar fi evaziune fiscală, folosirea banilor în interes propriu, stopaj la sursă şi spălare de bani. Anchetatorii au sesizat în acest sens Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor (ONPCSB) în patru cazuri, unde eventualele prejudicii sunt estimate în prima fază la 500.000 de euro.

Surse din cadrul IGPR susţin că printre firmele suspecte de spălare de bani se află Business Place SRL, societate la care sunt asociaţi Gigel Ţăndărescu (Roşianu), lider al lumii interlope din Bănie, prieten cu defunctul Mihai Pârvu (Caiac). În firmă este asociat şi Constantin Iancu, consilier judeţean PD-L.

„Eu şi Gigel am făcut lupte la Clubul Sportiv Municipal. Mă cunosc cu dânsul de 20 de ani. Nu ştiu de ce i se spune interlop pentru că eu nu ştiu să aibă cazier sau să fi fost implicat în vreun scandal“, spunea recent Iancu despre relaţia sa cu Roşianu. Pe societatea menţionată se află şi ştrandul Laguna Albastră din Craiova. Consilierul Constantin Iancu s-a retras la timp din societatea Business Place, susţinând că asocierea cu Roşianu îi dăunează imaginii de om politic. „Nu ştiu nimic de această cercetare. Eu am cesionat în urmă cu o lună acţiunile pe care le deţineam la această societate lui Gigel, el este patronul actual. Sunt prieten cu el, dar îmi dăunează la imagine această asociere. Lumea pe el îl consideră interlop, degeaba încerc eu să le explic“, a declarat Iancu. Tot printre firmele suspecte de infracţiuni economice este şi Comagroind SA – la care sunt asociaţi Fănel Trandafir (Cimino), Ştefan Trandafir şi Gigi-Vadik Zavera (Gigioc), precum şi societatea Onymrom SRL – la care unic asociat este Cimino. De asemenea, Gigioc este acţionar şi la Mat Cons Group Oltenia, altă societate aflată pe lista celor suspecte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII