21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalValentin şi Raluca Bîrţan vor avea o familie nouă

Valentin şi Raluca Bîrţan vor avea o familie nouă

Valentin şi Raluca Nicoleta Bîrţan, din Corabia, copiii ai căror părinţi şi-au pierdut viaţa în accidentul de circulaţie petrecut pe 8 septembrie, pe raza localităţii Piatra Olt, vor avea o familie nouă.

 

OLT. Dan Iulian Bîrţan, de 41 de ani, din Corabia, tatăl copiilor, şi soţia acestuia, Maria, de 35 de ani, se deplasau pe o motocicletă de la Vâlcea spre Corabia. Într-o curbă, bărbatul a pierdut controlul vehiculului şi a intrat pe contrasens, izbindu-se de un autotractor care circula regulamentar. În urma impactului, Dan şi-a pierdut viaţa pe loc, iar soţia acestuia a decedat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina, la aproximativ o oră după producerea nenorocirii. În urma lor au rămas Valentin, de şase ani, şi Raluca Nicoleta, de zece ani.

După ce soţii Bîrţan au fost înmormântaţi, copiii au fost luaţi în îngrijire de învăţătoarea Ralucăi. Rudele lor sunt prea sărace pentru a le asigura condiţiile minime de trai. Pentru că provin dintr-o familie modestă, autorităţile locale s-au sesizat din oficiu şi au întreprins procedurile pentru instituirea tutelei. Cei care şi-au manifestat încă de la început dorinţa de a-i îngriji pe cei doi copii au fost soţii Roşu. „Mihai şi Minola Roşu, care este şi învăţătoarea fetiţei, îşi doresc foarte mult să-i îngrijească pe aceşti copii. De fapt, micuţii au mers la ei la scurt timp după ce au fost înmormântaţi părinţii lor“, au dezvăluit surse din cadrul Primăriei Corabia.

 

„Rudele şi-au dat acceptul“

 

Familia celor doi copii este modestă. Tatăl lor nu lucra, iar mama era vânzătoare la un magazin. Bunicii din partea mamei, bunica paternă şi sora mamei nu au posibilitatea de a le asigura micuţilor condiţii de viaţă. „Copiii provin dintr-o familie modestă. Bunicii de-abia au grijă de ei. Am mers la fiecare acasă. Am făcut anchetele sociale şi toţi sunt de acord ca minorii să fie încredinţaţi familiei Roşu“, a spus Sorin Talpă, angajat pe probleme de asistenţă socială în cadrul Primăriei Corabia.

 

„Facem tot posibilul pentru aceşti copii“

 

Raluca şi Valentin au găsit sprijin din partea unei familii cu care nu au nici o legătură de sânge. „Soţii Roşu îşi doresc foarte mult să îi ajute pe aceşti copilaşi. Sunt o familie model. Cred că alături de ei le va fi cel mai bine“, a mai spus Talpă.

Despre cei doi copii, angajaţii primăriei au numai cuvinte de laudă. „Băieţelul merge la grădiniţă, iar fetiţa este elevă în clasa a IV-a. Sunt copii cuminţi şi inteligenţi“, a spus secretara Tănţica Dospinoiu. Gestul familiei Roşu de a fi alături de aceşti micuţi şi de a le oferi o şansă la o viaţă mai bună este impresionant. „În acest moment se derulează procedura pentru instituirea tutelei. Sunt doi copii deosebiţi. Ne dorim din suflet să putem să îi ajutăm. Încercăm să facem tot posibilul pentru Raluca şi Valentin“, a spus Mihai Roşu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS