3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalRom arestat pentru trafic de droguri

Rom arestat pentru trafic de droguri

Un rom craiovean, pe numele căruia a fost emis, la începutul lunii iunie, un mandat de arestare preventivă în lipsă pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri, a fost prins de poliţiştii doljeni pe Aeroportul Băneasa.

Un grup infracţional organizat a intrat în atenţia ofiţerilor Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova la începutul acestui an, membrii săi fiind suspectaţi că se ocupă cu traficul internaţional de droguri. Poliţiştii aveau informaţii că aceştia procură droguri de mare risc din Italia, le introduc în ţară ascunse în pungi de cafea şi le distribuie în cluburile şi discotecile din Craiova.
La începutul lunii iunie, poliţiştii au aflat că trei dintre membrii grupului, Ionel Delcea, zis Nixon, de 37 de ani, Sorin C., de 15 ani, zis Bingo, şi Alina-Ştefania Călin, de 25 de ani, toţi din Craiova, urma să plaseze o cantitate de droguri. A fost organizată o acţiune de prindere în flagrant a celor trei suspecţi, aceştia fiind reţinuţi la intrarea în Craiova, pe DE 70, în timp ce se deplasau cu un autoturism Audi.

Vaginul, ascunzătoare pentru cocaină

După blocarea maşinii în trafic, romii nu au vrut să coboare şi s-au încuiat în Audi, fiind scoşi cu forţa de poliţişti. S-a trecut la perchiziţionarea automobilului şi a celor trei romi, dar nu au fost găsite droguri, în ciuda informaţiilor pe care le aveau poliţiştii. În ultimă instanţă, s-a hotărât ca Alina-Ştefania Călin să fie supusă unui control ginecologic, oamenii legii bănuind că ea ţine ascunse stupefiantele. În vaginul femeii au fost găsite zece grame de cocaină şi 40 de grame rezină de canabis (haşiş), iar anchetatorii au stabilit că drogurile găsite asupra craiovencei fuseseră procurate din Roma de alt membru al grupului infracţional organizat, Constantin Călin, de 20 de ani, din Craiova, şi introduse în ţară de minorul Sorin C., prin Vama Cenad, ascunse în pungi de cafea.
După continuarea cercetărilor efectuate de anchetatori a fost identificat şi reţinut alt membru al grupului, Lucian Soare, de 20 de ani, din Craiova, care avea rolul de a distribui drogurile în cluburile şi discotecile din municipiu.

Doi arestaţi preventiv şi un mandat în lipsă

După reţinerea romilor, Tribunalul Dolj a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru Delcea şi Alina Călin, iar pe numele lui Constantin Călin a unui mandat de arestare preventivă în lipsă.
Împotriva minorului şi a lui Soare s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile. În sarcina celor cinci, procurorii DIICOT au reţinut săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, introducerea în ţară şi traficul de droguri de risc şi de mare risc.
Pentru că nu a fost găsit pentru a fi cercetat, Constantin Călin a fost dat în urmărire generală. În urma cercetărilor, anchetatorii au aflat că bărbatul urma să vină din Anglia, duminică, pe Aeroportul Băneasa.
Ofiţerii Biroului Investigaţii Criminale Craiova şi poliţiştii BCCO Craiova s-au dus la Bucureşti şi l-au reţinut pe Călin la coborâre din avion, în baza mandatului emis de instanţă pentru comiterea infracţiunii de trafic de droguri, fiind condus direct în arestul IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII