16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalISJ caută din nou directori de şcoală

ISJ caută din nou directori de şcoală

67 de posturi de director şi director adjunct în şcolile din Olt au fost din nou scoase la concurs, după ce o bună parte dintre ele nu au fost ocupate în primăvara acestui an.

 

OLT. 54 de posturi de director şi 13 de director adjunct au fost din nou vacantate în unităţile şcolare din judeţul Olt, probele de concurs urmând să fie susţinute în perioada 28 octombrie – 5 noiembrie 2008. O bună parte dintre acestea au fost anunţate şi la concursul din primăvară, însă fie nu s-au găsit pretendenţi pentru ele, fie aceştia nu au reuşit să treacă testul scris şi interviul.

„Vom încerca să găsim alte soluţii pentru unităţile şcolare în care directorii cu delegaţie nu se prezintă la concurs“, a declarat inspectorul şcolar general, prof. Nicolae Drăghici. Asta, pentru că, la concursul trecut, mulţi dintre directorii numiţi cu delegaţie, deşi îndeplineau condiţiile, nu s-au prezentat să susţină probele. Pentru o parte dintre ei n-a fost nici o problemă, păstrându-şi oricum posturile neocupate de altcineva. S-a înregistrat chiar şi un record, un candidat pentru postul de director la Şcoala Schitu fiind numit pe funcţie după concurs, deşi a fost declarat respins în urma probelor.

 

Minimum cinci ani vechime şi cel puţin gradul II

 

Candidaţii la concurs trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă o vechime de cel puţin cinci ani la catedră, să fi obţinut gradul didactic II, să aibă mai mult de patru ani până la împlinirea vârstei legale de pensionare, să nu fi fost sancţionaţi în anul şcolar curent, să fi obţinut în ultimii trei ani cel puţin calificativul „bine“ etc.

Înscrierile se pot face până pe 17 octombrie, pe 19 octombrie fiind afişată lista candidaţilor înscrişi. Concursul se desfăşoară între 28 octombrie şi 5 noiembrie, când vor fi afişate şi rezultatele. Pe 6 şi 7 noiembrie se aşteaptă contestaţiile, iar pe 19 noiembrie se afişează rezultatele finale. Toate informaţiile legate de concurs sunt disponibile şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII