5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalControale în spitale

Controale în spitale

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Dolj s-a autosesizat în urma articolului din numărul de joi, 18 septembrie, al Gazetei de Sud, în care era prezentat cazul unui copil de un an şi şase luni, care a fost plimbat de la un spital la altul pentru o injecţie, pentru că asistentele medicale au considerat că efectuarea de injecţii nu intră în atribuţiile lor. Prin urmare, conducerea CAS Dolj a dispus efectuarea unor controale la Spitalul de Urgenţă Craiova, Spitalul Municipal „Filantropia“, dar şi la Serviciul de Ambulanţă Dolj, al cărui manager susţinea sus şi tare că injecţiile nu sunt cuprinse în contractul semnat de unitatea pe care o conduce cu CAS Dolj.

Preşedintele-director general al CAS Dolj, dr. Octavian Predescu, declarase în urmă cu două zile că oricare dintre unităţile sanitare amintite avea responsabilitatea în baza contractului cu CAS Dolj să facă gratis injecţii copilului.

 

Reacţia cititorilor

 

Atitudinea cadrelor medicale a stârnit şi revolta opiniei publice. Pe site-ul Gazetei de Sud, unii cititori au catalogat drept inadmisibil comportamentul cadrelor medicale, afirmând că asistentele şi-au făcut un obicei din a taxa fiecare injecţie pe care o fac.

Costi: „La Circa de Salvare Craioviţa Nouă se percepe plata a cinci lei de injecţie, indiferent dacă eşti asigurat sau nu. Sunt unul care am păţit-o la fel ca doamna, dar vreau să spun că personalul de la Salvare de multe ori se află în circă şi nu răspunde, mai ales noaptea, pentru a fi forţat ca, încă de ziua, să te duci la alte asistente de zi (te programezi), bineînţeles, contra cost. Vin asistentele acasă noaptea contra a zece lei /injecţie“.

Manana: „Ăştia au înnebunit, cum naiba să nu faci o injecţie, indiferent dacă e copil sau adult? Mi-aduc aminte că eu, când lucram ca asistentă în România, nu conta ora şi cine mă căuta dacă avea nevoie de ajutor medical (injecţii, pansamente etc.). Şi Dumnezeu ştie că nu ceream bani. Dacă dădea omul o pungă de cafea sau un buchet de flori era OK, primeam, dacă nu, era la fel de OK, îmi făceam meseria (şi acum mi-o fac!!!) în orice situaţie, nu conta că eram în timpul meu liber. Acum, vor bani, dar ce, s-au făcut asistenţi şi medici ca să ceară bani de la bieţii oameni bolnavi? Halal, sistem sanitar!!!.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU