10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDeţinătorii de arme, verificaţi

Deţinătorii de arme, verificaţi

Serviciul Arme, Explozivi, Substanţe Toxice din cadrul IPJ Dolj va începe, de pe 15 septembrie, o campanie de vizare a permiselor de armă care au fost eliberate până în anul 2003.

 

Poliţia Română, prin structurile specializate de arme, declanşează acţiunea naţională de vizare a permiselor de armă şi a atestatelor de colecţionar. Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) a emis o dispoziţie prin care se precizează că, în perioada 15 septembrie – 31 decembrie 2008, la nivelul inspectoratelor de poliţie judeţene se realizează activitatea de vizare a permiselor de armă şi a atestatelor de colecţionar care au fost eliberate sau vizate până în anul 2003 inclusiv. Conform legii, această acţiune se face o dată la cinci ani. Prin introducerea acestei proceduri, în fiecare an se va desfăşura o astfel de acţiune. Poliţiştii au precizat că acţiunea are drept scop asigurarea unui climat de legalitate şi de verificare a îndeplinirii condiţiilor care au stat la baza autorizării persoanelor fizice să deţină, să poarte şi să folosească arme de vânătoare letale şi neletale supuse autorizării.

 

Obligaţii

 

Conform legii, titularii permiselor de armă tip A şi B au obligaţia să se prezinte pentru vizarea lor, în perioada stabilită de IGPR, în locurile indicate de inspectoratele de poliţie judeţene. Aceste persoane trebuie să se prezinte la poliţie cu mai multe documente: o cerere, certificat medical tip, aviz psihologic, certificatul de cazier judiciar, permisul de armă, armele înscrise în acesta, buletinul sau cartea de identitate, permisul de vânătoare, carnetul de membru vânător vizat pe anul 2007 şi o fotografie color.

Reprezentanţii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Toxice din cadrul IPJ Dolj au precizat că, începând cu 17 septembrie, la fiecare subunitate de poliţie de pe raza judeţului Dolj vor fi afişate centrele de viză, comunele arondate fiecărui centru, data prezentării fiecărui membru vânător şi programul de lucru al comisiei de viză. Neprezentarea deţinătorilor de arme letale în vederea vizării permisului în termenul stabilit de IGPR constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei.

IPJ Dolj a comunicat că, în această perioadă, sunt aşteptaţi aproximativ 1.950 de deţinători de permise de armă pentru vizarea acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII