10.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjElevi cu sănătatea în piuneze

Elevi cu sănătatea în piuneze

Cele mai frecvente boli de care suferă elevii din judeţul Gorj sunt cele respiratorii. Cariile dentare, provocate de un mod de viaţă nesănătos, se situează pe locul doi.

33.082 de elevi din unităţile şcolare din Gorj au mers, în anul şcolar 2007-2008, la doctor pentru a-şi trata diverse afecţiuni. Potrivit medicului Marius Boeriu, purtătorul de cuvânt al Autorităţii de Sănătate Publică, 70% din şcolarii care au venit la consultaţie sufereau de boli respiratorii: infecţii nazocomale şi viroze respiratorii. De asemenea, din cauza modului de viaţă nesănătos, în principal din cauza mâncărurilor consumate, aceştia au foarte multe carii dentare. „Din totalul elevilor gorjeni, 1.777 au fost diagnosticaţi cu diverse afecţiuni ale aparatului şi căilor respiratorii. Am avut şi şcolari cu pneumonii, 113, care au fost internaţi, dar şi cu boli ale aparatului digestiv, peste 410“, a spus Marius Boeriu.

Cauze şi efecte

Majoritatea elevilor, nu numai cei gorjeni, petrec foarte mult timp în faţa televizorului şi a calculatorului, astfel că suferă de afecţiuni ale ochilor şi poartă ochelari. De asemenea, nu mănâncă sănătos, mulţi dintre ei preferând mâncarea tip fast-food, extrem de nesănătoasă. Lipsa de calciu, care este o urmare directă a alimentaţiei proaste, duce la numeroase sensibilităţi.
„Faptul că stau mult la calculator duce la o serie de deformări ale coloanei vertebrale. Copiii nu se prea spală pe dinţi şi apar cariile. Am avut şi 23 de elevi cu boli ale sângelui, 44 cu probleme ale aparatului circulator şi peste 90 sufereau de boli metabolice şi de nutriţie. Din păcate, am avut şi patru elevi depistaţi cu tumori cancerigene“, a precizat Marius Boeriu. În anul şcolar trecut, 1.723 de elevi au fost implicaţi în accidente de mai multe feluri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS