10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRânca, înghiţită de gunoaie

Rânca, înghiţită de gunoaie

Mormane de resturi menajere şi deşeuri de toate felurile te întâmpină în staţiunea montană Rânca din Gorj. Din păcate, ea a devenit în această vară localitatea cea mai murdară din judeţ. Comisarii Gărzii de Mediu au întreprins mai multe acţiuni de verificare, finalizate cu sancţiuni, însă situaţia nu s-a îmbunătăţit. Nici turiştii care vin aici nu au o educaţie despre protecţia mediului, dar, din păcate, cea mai mare problemă este aceea că administraţia locală nu se implică în strângerea deşeurilor. Chiar în faţa hotelului de lângă pârtie, Primăria Baia de Fier, care administrează staţiunea, a amplasat un coş de sârmă pentru gunoaie, însă edilul-şef a „uitat“ să trimită DSUP-ul să-l ridice. Acum, gunoiul este împrăştiat peste tot.
Pe o parte şi pe cealaltă a Drumului Naţional 67C, în Rânca, resturile menajere au „răsărit“ pe lângă brazi. „Primăria Baia de Fier a fost sancţionată cu suma de 15.000 de lei de către comisarii Gărzii de Mediu Gorj pentru că nu s-au asigurat colectarea selectivă şi transportul deşeurilor şi resturilor menajere din staţiunea montană Rânca. Din păcate, aici este vorba despre indolenţa primarului, care m-a şi întrebat dacă nu cumva vreau ca oamenii ce strâng gunoiul cu tractorul să meargă în Rânca în fiecare zi. Nu se implică, o avea altceva mai important de făcut. Aşa ceva este inadmisibil. Vom merge cât de des putem, îi vom amenda până se învaţă minte“, a declarat Ovidiu Ilie, comisarul-şef al Gărzii de Mediu Gorj.
„Am fost în această vară la Rânca. Nu mi-a plăcut pentru că staţiunea este plină de mizerie, gunoi peste tot, pe spaţiile verzi, pe şosea. Nu se poate aşa ceva! Coşurile de gunoi sunt pline şi nu le goleşte nimeni; asta ar trebui să facă angajaţii primăriei. Plus că staţiunea este un şantier. Toată lumea îşi construieşte vile şi mai spunem că românul nu are bani“, a povestit Iulia Palomir, din Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS