17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMii de persoane la Festivalul Naţional al Romilor

Mii de persoane la Festivalul Naţional al Romilor

Peste 90 de jandarmi din Vâlcea şi Craiova asigură, în perioada 7-9 septembrie, ordinea publică în satul Bistriţa din comuna Costeşti, pe timpul desfăşurării Festivalului Naţional al Romilor. Acesta este organizat de Centrul Creştin al Romilor şi se estimează că astăzi vor fi în zonă aproximativ 5.000 de persoane.
Clanurile de romi căldărari, argintari şi gabori din România se întâlnesc în fiecare an, în Costeşti, de Sfânta Marie Mică. Romii au început să vină la Costeşti de mai bine de trei decenii, să se închine şi să se roage la moaştele Sfântului Grigorie Decapolitul de la Mănăstirea Bistriţa, ocrotitorul lor.
Cu ocazia festivalului, romii îşi expun maşinile de lux şi kilogramele de aur. Având în vedere afluenţa de public, cei 60 de jandarmi vâlceni vor asigura paza şi ordinea pe toată perioada desfăşurării manifestărilor, împreună cu peste 30 de luptători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova. Efective de poliţişti din Costeşti şi Horezu sunt prezente la faţa locului şi sunt pregătite să intervină şi trupele mobile de Intervenţie Rapidă din cadrul Inspectoratului Poliţiei Judeţene Vâlcea.
Pentru ca sărbătoarea să se desfăşoare în condiţii bune, autorităţile locale şi judeţene au realizat alt pod peste râul Bistriţa, deoarece cel vechi nu mai prezenta siguranţă, şi au amenajat drumul de acces în zonă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII