5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTelefoane de 18.000 de euro, confiscate

Telefoane de 18.000 de euro, confiscate

Poliţiştii din cadrul Biroului de Combatere a Infracţionalităţii Transfrontaliere al Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi şi cei ai Serviciului Poliţiei Transporturi şi Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ au prins patru tineri din municipiul Arad care aveau asupra lor 36 de telefoane mobile Nokia, susceptibile de a fi contrafăcute, în valoare de 18.000 de euro. Aceştia intenţionau să le vândă în Drobeta Turnu Severin. „În urma unor activităţi informativ-operative, desfăşurate timp de aproximativ două săptămâni, poliţiştii de frontieră, în cooperare cu poliţişti din cadrul Serviciului Poliţiei Transporturi şi al Serviciului de Investigare a Fraudelor al IPJ Mehedinţi, au organizat pe 28 august o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală. L-au oprit în trafic pe conducătorul unui autoturism Renault Laguna, despre care aveau date certe că transportă produse contrafăcute. La controlul autoturismului aparţinând lui Marius S., de 22 de ani, din municipiul Arad, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagajul acestuia 36 de telefoane Nokia şi un motofierăstrău pentru care arădeanul nu avea documente de provenienţă. În autoturism se mai aflau Mitică C., Simbad D. şi Marius M., parteneri ai conducătorului autoturismului la transportul şi comercializarea produselor traficate. Din primele verificări, telefoanele sunt susceptibile de a fi contrafăcute, făcând parte din gama aşa-ziselor produse de unică folosinţă“, a declarat purtătorul de cuvânt al IJPF Mehedinţi.

Cei patru tineri au declarat poliţiştilor de frontieră că au cumpărat aparatele din pieţele din municipiul Arad, în scopul comercializării. Produsele în valoare de 18.000 de euro au fost confiscate de oamenii legii, acestea urmând să fie supuse expertizării de lucrători din Asociaţia Internaţională Anticontrafacere REACT.

Celor patru tineri li s-a întocmit dosar penal în care se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie fără drept a unui produs, purtând o marcă identică sau similară cu una înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază titularul mărcii înregistrate şi face concurenţă neloială. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă o pedeapsă cu închisoarea între trei luni şi trei ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS