27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPiaţa nesimţirii

Piaţa nesimţirii

http:http://www.youtube.com/watch?v=d2QEAUeHeSk
http:http://www.youtube.com/watch?v=g9qX41QDsJ0

Piaţa Gării ar fi trebuit să încânte privirile craiovenilor începând de ieri, când expira termenul de predare. În lipsa autorităţilor care să taie panglica la Piaţa Gării, redactorii Gazetei de Sud au improvizat inaugurarea obiectivului.

Termenul de finalizare acordat firmei Cavi Imexco SRL de primărie este a treia prelungire a contractului iniţial, care a expirat în ianuarie 2008. Firma nu şi-a putut onora contractul încă de la primul termen, numai că funcţionarii publici, în loc să-l rezilieze, l-au prelungit, spre fericirea constructorului şi spre disperarea craiovenilor. Ultima găselniţă a angajaţilor de la Direcţia de programe de dezvoltare a primăriei a fost că trebuie adoptate alte soluţii tehnice, la pachet cu lucrări suplimentare. Funcţionarii primăriei au spus ieri că nu vor mai prelungi contractul. Deşi nu putem spune că ar fi fost culmea, mai ales după ce, la prima păsuire, indivizii plătiţi din banii contribuabilului au avut tupeul de a declara că la semnarea contractului, în iulie 2007, nu ştiau că până în februarie 2008 mai trece şi o iarnă în care, cel mai probabil, nu poţi să torni betoane. „Începând din 27 august îi vor fi aplicate firmei constructoare penalizări pentru fiecare zi de întârziere până la definitivarea lucrării“, a declarat Carmen Licu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Craiova.

De la angajaţii Cavi Imexco am aflat că primarul Craiovei, Antonie Solomon, fusese ultima dată pe 25 august să simtă mirosul noii pieţe, însă patronul societăţii, Viorel Călin, l-a tratat cu indiferenţă. „Nu vreau să mai aud de Cavi“, a spus ieri-dimineaţă primarul Antonie Solomon, ca răspuns la invitaţia de a vizita din nou Piaţa Gării. Corect, numai că subalternii primarului vor neapărat să mai audă de Cavi.

 

Uite cine lucrează!

 

Neînsoţiţi de primar sau de alţi oficiali ai municipalităţii, redactorii GdS au fost repede luaţi la ochi de angajaţii Cavi Imexco. Primul deranjat a fost portarul, care a ferecat porţile şantierului imediat ce i-a văzut pe ziarişti, „ca să nu intre maşinile străine“. Cel mai revoltat a fost însă alt pierde-vară prin şantier, care nu s-a împăcat în ruptul capului cu ideea că domeniul public nu e la cheremul lui. Rutieristul de ocazie s-a apucat să împroaşte cu invective de genul „nesimţiţi“, decretând că şi carosabilul de pe bulevardul Dacia face parte din moşia Cavi şi că ziariştii n-au ce căuta acolo. Cum spuneam: nici măcar noi nu ne-am imaginat atâta nesimţire!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII