5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPăcuraru şi Şereş, fără imunitate

Păcuraru şi Şereş, fără imunitate

Fostul ministru al economiei, Codruţ Şereş, şi actualul ministru al muncii, Paul Păcuraru, au rămas fără imunitate parlamentară.

Senatorii au aprobat ieri după-amiază începerea urmăririi penale faţă de Codruţ Şereş, în dosarul „Electrica“, cu 83 de voturi pentru, 36 împotrivă şi 1 vot anulat, iar în dosarul „Hidrolelectrica“ cu 79 de voturi pentru, 40 contra şi un vot anulat, precum şi împotriva lui Paul Păcuraru, cu 75 de voturi pentru şi 44 împotrivă. Pentru avizarea cererilor procurorilor era nevoie de cel puţin 68 de voturi pentru.

În ceea ce-l priveşte pe conservatorul Şereş, Senatul fusese sesizat de Parchet în cazul a două dosare, privind privatizarea SC Electrica Muntenia Sud şi situaţia de Hidroelectrica. Şereş este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat cu caracter transnaţional, adică a reţelei de spionaj organizate de Stamen Stancev, precum şi că a ascuns activităţile infracţionale săvârşite de conducerea Hidroelectrica. În cazul ministrului Păcuraru, acesta este acuzat de luare de mită.

 

Senatorii s-au speriat

 

În deschiderea şedinţei de ieri a Senatului, întrunit în sesiune extraordinară pentru a se pronunţa asupra cererilor procurorilor, Şereş a apelat la mila colegilor săi senatori, cărora le-a solicitat să voteze astfel încât „să nu fiu nevoit să umblu prin tribunale în următorii cinci-şase ani ca să-mi dovedesc nevinovăţia“. În schimb, Păcuraru le-a cerut senatorilor să voteze favorabil începerii urmăririi sale penale, susţinând că tot dosarul său ar fi o „făcătură“ şi o „aiureală“.

De altfel, ministrul muncii chiar a votat – cu bilele la vedere – în favoarea cererii Parchetului, în timp ce fostul ministru al economiei, Codruţ Şereş, s-a abţinut de la vot.

Reprezentanţii PC au fost singurii care au anunţat că nu vor vota pentru începerea urmăririi penale a lui Codruţ Şereş, în timp ce PSD, PNL, PRM şi UDMR au susţinut că justiţia trebuie lăsată să-şi facă datoria. În cazul Păcuraru, PNL, PRM, UDMR şi PD-L au anunţat că votează pentru începerea urmăririi penale.

În opinia lui Mihai Poliţeanu, reprezentant al Iniţiativei pentru o Justiţie Curată, senatorii au votat astfel pentru că s-au speriat de presiunile opiniei publice şi ale Comisiei Europene, ce au urmat scandalului care s-a iscat după decizia Camerei Deputaţilor în cazurile Năstase şi Mitrea.

În urma acestui vot, Paul Păcuraru poate fi suspendat din funcţia de ministru al muncii de către preşedintele Băsescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU