16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNevăzătoare, victimă a afacerilor pe bani grei

Nevăzătoare, victimă a afacerilor pe bani grei

O femeie nevăzătoare, din Slatina, a ajuns în pragul disperării, după ce spaţiul comercial în care a lucrat 40 de ani şi pe care îl avea în chirie i-a fost vândut.

OLT. Maria Vişan acuză societatea care deţine spaţiul comercial că i-a cerut 74.000 de euro pentru o încăpere de 13 metri pătraţi. Asta, în condiţiile în care aceeaşi societate a vândut chiriaşilor alte spaţii aflate în zone centrale ale Slatinei chiar şi de şapte ori mai ieftin. Pentru că nu a avut de unde să dea aceşti bani, femeia a pierdut dreptul de a folosi spaţiul, rămânând fără vreo sursă de venit. Reprezentanţii firmei care are în proprietate spaţiul, SC Metex Big SA Galaţi, nu au vrut să facă nici un fel de comentariu legat de situaţia creată.

 

Bătaie de joc

 

Maria Vişan susţine că firma mai deţine 40 de spaţii comerciale, toate închiriate. Femeia spune că este singurul chiriaş al cărui magazin a fost scos la vânzare pentru o sumă uriaşă. „Din anul 2004, de când la conducerea sucursalei din Slatina a firmei Metex a fost numită Cristina Chiriţă, am fost ameninţată în fiecare an că mi se va lua spaţiul. Numai mie mi-a mărit chiria dintre cei 40 de chiriaşi“, s-a plâns femeia. Ea a adăugat că, anul trecut, profitând de faptul că este nevăzătoare, directorul firmei i-a modificat contractul de închiriere şi a obligat-o să semneze, ameninţând-o cu evacuarea în cazul unui refuz.

„Acest contract avea clauze modificate şi prevedea că, la expirarea lui, adică în 2008, acesta nu mai putea fi prelugit de la sine, cum se întâmplase în anii anteriori. Mi-am anunţat intenţia de a-l cumpăra, dar mi s-a cerut suma de 74.000 de euro, plus achiziţionarea unui caiet de sarcini, care mai costă 5.000 de euro“, a precizat Maria Vişan.

Femeia a ţinut să mai spună că este singura chiriaşă care a fost evacuată. „Cred că această directoare a primit bani de la cineva pentru a-i da spaţiul meu“, a acuzat Maria Vişan.

Cu toate că este acuzată că a nedreptăţit o nevăzătoare în schimbul unor foloase materiale, directorul sucursalei Slatina a SC Metex Big SA Galaţi nu a dorit să îşi spună punctul de vedere în legătură cu acuzaţiile care îi sunt aduse. „Nu vreau să dau nici o declaraţie în presă“, a spus Cristina Chiriţă

 

În pragul sărăciei

 

Femeia nevăzătoare are doi copii şi a ajuns în pragul sărăciei. „Avem datorii de peste 5.000 de lei şi cantităţi importante de alimente care au expirat în magazinul care a fost închis cu un grilaj la 1 martie 2008“, a spus fiul femeii.

Maria Vişan şi-a crescut singură cei doi copii, după ce soţul său a murit, în urmă cu 15 ani. „Acest spaţiu este viaţa mea. Nu accept să fiu dată afară de o directoare care îşi bate joc de viaţa noastră, fără ca vreo autoritate să ia măsuri împotriva ei“, a spus Maria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS