17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCaiac, omorât după un joc de pocher

Caiac, omorât după un joc de pocher


Mihai Pârvu, cunoscut drept Caiac, unul dintre capii lumii interlope din Craiova, a fost împuşcat mortal ieri-dimineaţă, în urma unei altercaţii cu un amic, după o partidă de pocher în care acesta din urmă a pierdut 50.000 de euro.

 

Scandalul în care Caiac şi-a pierdut viaţa, iar bărbatul care l-a împuşcat a fost rănit grav, fiind tăiat cu sabia, s-a petrecut pe strada Brâncuşi din Craiova, în faţa blocului în care locuieşte familia Pârvu. Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj au precizat că, în noaptea de luni spre marţi, la ora 4.22, între Mihai Pârvu, de 41 de ani, şi Cătălin Marian Mavrichie, de 31 de ani, ambii din Craiova, a avut loc un conflict spontan, generat de o neînţelegere la un joc de pocher.

 

Împuşcat în faţa blocului

 

Din primele verificări ale poliţiştilor doljeni, s-a stabilit că Pârvu şi Mavrichie au jucat toată noaptea de luni spre marţi pocher într-un cazino administrat chiar de Mavrichie. La începutul jocului, Mavrichie a câştigat, însă, până dimineaţă, a pierdut toţi cei 50.000 de euro pe care îi împrumutase de la cămătari. După ce Caiac a plecat, Mavrichie şi-a dat seama că a fost înşelat, amicii primului aducând trei pachete de cărţi măsluite cu care au jucat pocher. Acesta a plecat acasă la Pârvu, încercând să-şi recupereze banii. Se pare că acolo au mai jucat pocher, însă, în final, Mavrichie a început să facă scandal. Pârvu a încercat să-l dea afară din casă şi, cum acesta a continuat scandalul, a pus mâna pe un cuţit. Mavrichie a fugit, dar a fost alergat de Caiac pe scări şi prins la ieşirea din bloc, unde acesta din urmă l-a lovit cu cuţitul, provocându-i mai multe plăgi în zona feţei şi antebraţului stâng. Mavrichie a ripostat, trăgând mai multe focuri către Pârvu cu un pistol, după care a fugit.

Varianta poliţiştilor este susţinută de Cătălin Mavrichie, care a povestit că a jucat pocher într-un cazino, împreună cu Caiac, după care a încercat să-şi recupereze banii, pentru că fusese înşelat cu cărţi măsluite.

„Mi-a luat banii la pocher cu cărţi gradate. L-am sunat ca să îmi dea banii înapoi, bani care erau împrumutaţi, şi m-a chemat să stăm de vorbă la el acasă. Când am ajuns acolo, a tăbărât cu sabia pe mine şi m-a doborât la pământ. Atunci am tras cu pistolul, nu ştiu unde, ca să-l sperii“, a spus Mavrichie.

Anchetatorii au stabilit că pistolul cu bile găsit la faţa locului, pe care Mavrichie îl deţinea în mod legal, nu a fost folosit. În apropierea locului unde a izbucnit conflictul, într-un gard viu, a fost găsit un revolver cu calibrul de 38 mm, din care lipseau patru gloanţe. Din verificări, a reieşit că Mavrichie a avut două pistoale asupra sa, unul pe care îl deţinea legal şi care, se pare, i-a căzut în momentul altercaţiei, şi altul pentru care nu avea permis, cu care a tras în Caiac.

 

Pârvu a murit după două ore

 

Poliţiştii ajunşi la faţa locului, după scandal, l-au găsit pe Caiac la pământ. Oamenii legii au chemat o ambulanţă care l-a transportat la spital, unde, între timp, ajunsese şi Mavrichie. Conform reprezentanţilor Spitalului de Urgenţă Craiova, Mavrichie a fost diagnosticat cu plagă tăiată de aproximativ 12 centimetri în partea dreaptă a mandibulei, o plagă tăiată în partea frontală şi o plagă tăiată la mână stângă. Acesta a fost operat şi transferat la Clinica de Terapie Intensivă, urmând să fie internat în Clinica de Chirurgie Maxilo-Facială. Conform Marianei Trică, directoarea de îngrijiri a Spitalului de Urgenţă Craiova, starea de sănătate a lui Mavrichie este bună. Mihai Pârvu a fost internat cu plăgi împuşcate în zona toraco-abdominală, în şoc hemoragic şi cu hemoperitoneu. „Medicii au intenţionat să intervină chirurgical, însă pacientul a intrat în stop cardiorespirator. Acesta a fost resuscitat aproximativ 40 de minute, însă stopul cardiorespirator a fost ireversibil, pacientul decedând în jurul orei 6.00“, a declarat Mariana Trică.

Corpul neînsufleţit al lui Caiac a fost transportat la morgă, iar în jurul orei 15.00 medicii au terminat necropsia. „S-a stabilit că victima a decedat din cauza unei răni provocate de un glonţ în zona toracică, glonţ care a intrat pe o parte şi a ieşit pe cealaltă“, a declarat comisarul-şef Gheorghe Bică, şeful IPJ Dolj.

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că ancheta este continuată de poliţiştii judiciarişti şi un procuror, fiind dispusă efectuarea unei expertize balistice a revolverului găsit în zona imobilului unde a izbucnit conflictul. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

 

Bătaie în curtea spitalului

 

După ce Caiac şi Mavrichie au ajuns la spital, au venit şi prietenii, rudele şi „fraţii“ primului. Vestea morţii lui Caiac a încins spiritele, iar când în curtea spitalului şi-au făcut apariţia doi tineri, cu care Caiac avusese unele neînţelegeri în trecut, mai multe persoane din anturajul acestuia au sărit la bătaie. Pentru aplanarea conflictului, a intervenit un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, care sosise la spital pentru asigurarea ordinii.

 

Alertă

 

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, pentru a se preveni izbucnirea unor conflicte între membrii familiilor lui Caiac şi Mavrichie sau a unor acte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, în municipiul Craiova sunt angrenate forţe de ordine formate din poliţişti şi jandarmi, fiind dispuse măsuri speciale în locurile „sensibile“, unul dintre ele fiind Spitalul de Urgenţă Craiova.

Condamnări

Pârvu a primit în anul 1998, o amendă în valoare de două milioane de lei vechi, pentru ultraj contra bunelor moravuri, de la Judecătoria Craiova. În 1999, Tribunalul Dolj l-a condamnat la cinci luni închisoare pentru vătămare corporală gravă după ce magistraţii au schimbat încadrarea juridică făcută iniţial pentru tentativă de omor. În anul 2005, Caiac a fost cercetat pentru lovire sau alte violenţe, fiind amendat cu două milioane de lei vechi. Cătălin Marian Mavrichie a fost condamnat în 1993 pentru furt, în 1996 pentru furt şi violare de domiciliu, ultima condamnare, tot pentru furt, datând din 1997.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

264 COMENTARII