11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal454 de dascăli îşi păstrează posturile

454 de dascăli îşi păstrează posturile

OLT. 454 de profesori suplinitori din judeţ au obţinut continuitate pe posturile pe care le-au ocupat anul trecut, în urma şedinţei publice desfăşurate ieri. Alţi 259 de dascăli au pierdut locurile de suplinitori. O parte dintre aceştia au reuşit să obţină o catedră de profesor titular, alţii au pierdut postul ca urmare a mişcărilor de personal din etapele anterioare, câţiva au reunţat la post, în timp ce alţii nu au respectat condiţiile de concurs impuse, fiind excluşi de pe lista suplinitorilor cu continuitate. Ei vor mai avea o şansă la şedinţele publice de suplinire ce se vor desfăşura astăzi, mâine şi poimâine.

Cantina Colegiului Tehnic Metalurgic a fost şi anul acesta gazda şedinţelor publice ale cadrelor didactice. Profesorii care au ocupat şi în anii trecuţi posturi de suplinitori şi au vrut să îşi păstreze catedrele au umplut curtea şcolii încă dinainte de ora anunţată pentru startul şedinţei, respectiv ora 9.00. Au aşteptat mai bine de o jumătate de oră până ce reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt au sosit. Pentru cei mai mulţi dintre ei, aşteptarea a fost însă un bun prilej să îşi revadă colegii de serviciu şi să împartă impresii despre dificultatea subiectelor de la concursul de titularizare. Sala de şedinţe a devenit neîncăpătoare pentru sutele de candidaţi, în momentul în care comisia ISJ Olt şi-a făcut apariţia.

Primii care au scăpat de emoţii au fost învăţătorii şi educatorii. Lista celor care şi-au păstrat postul de anul trecut a fost afişată la nici zece minute de la startul şedinţei. Concurenţii au dat năvală spre locul afişării rezultatelor, unii dintre ei plecând fericiţi spre casă, alţii intrând dezamăgiţi în sală, pentru a discuta cu reprezentanţii ISJ. „Cei care nu şi-au găsit numele pe listă au fost invitaţi la o discuţie. Pentru majoritatea candidaţilor s-a găsit o soluţie, în urma discuţiilor pe care le-am avut. Şedinţa a decurs fără probleme majore“, a declarat şeful Compartimentului Personal din cadrul ISJ, inspectorul Cristian Miu.

 

57 de suplinitori s-au titularizat

 

Dintre cei 259 de profesori care nu au obţinut continuitate la suplinire, 57 au reuşit să ocupe un loc de profesor titular, în urma concursului naţional din vara aceasta. Alţi 31 de dascăli au încercat să păcălească inspectorii şcolari, solicitând continuitate pe post, cu toate că susţinuseră concurs pentru alte specialităţi. 13 dintre candidaţi nu au putut să îşi păstreze catedrele pentru că au luat note sub cinci la concursul de titularizare, opt dintre concurenţi au fost respinşi pentru că nu au fost încadraţi de la începutul anului şcolar trecut, aşa cum prevede legea, iar şase au renunţat la posturi. O parte dintre posturile de suplinitori au fost ocupate în etapele anterioare de mişcare a personalului didactic.

Cei care au primit ieri vestea tristă că nu li se acordă continuitate pe post se pot prezenta de astăzi la şedinţele publice pentru repartizarea suplinitorilor, având, alături de candidaţii de la titularizare care au obţinut note peste 5, prima şansă, dacă îndeplinesc următoarele condiţii: note peste 5 la concursurile naţionale din ultimii trei ani şi media minimum 7 la cel puţin unul dintre aceste concursuri.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS