10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalArtiştii români, aşteptaţi la Jocurile Francofoniei

Artiştii români, aşteptaţi la Jocurile Francofoniei

Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC) organizează o preselecţie în vederea participării artiştilor români la cea de-a VI-a ediţie a Jocurilor Francofoniei, desfăşurată între 27 septembrie şi 6 octombrie 2009, în capitala Libanului, Beirut. Potrivit unui comunicat dat publicităţii pe site-ul MCC, artiştii care doresc să participe la Jocurile Francofoniei cu lucrări de pictură, fotografie sau sculptură se pot înscrie la Ministerul Culturii până pe 5 septembrie 2008.

La secţiunea pictură, candidaţii vor avea de prezentat o creaţie recentă, care va face obiectul unei expoziţii colective şi care să nu fi fost prezentată la alte concursuri sau expoziţii internaţionale. Lucrarea trebuie să aibă dimensiuni maxime 2 x 2 m şi greutatea maximă de 25 kg. De asemenea, ei vor avea de realizat altă lucrare, pe temă impusă, în atelier, pe perioada Jocurilor Francofoniei. La secţiunea sculptură, condiţiile de participare sunt aceleaşi, cu diferenţa că lucrarea realizată recent, care va fi prezentată la competiţie, trebuie să aibă un volum de maximum nouă metri cubi. Artiştii fotografi se vor prezenta cu patru opere recente, care vor face obiectul unei expoziţii colective şi care să nu fi fost prezentate la alte concursuri, expoziţii internaţionale ori în scopuri comerciale, industriale sau de presă. Lucrările trebuie să aibă dimensiuni cuprinse între 50 x 50 cm şi 80 x 80 cm. Nu vor fi acceptate opere în format digital. Pe durata Jocurilor Francofoniei, şi fotografii vor lucra şi la altă creaţie, sub formă de reportaj pe o temă impusă.

Toţi candidaţii trebuie să fie buni cunoscători ai limbii franceze şi să aibă mai puţin de 35 de ani la data începerii competiţiei. În vederea înscrierii, cei interesaţi vor prezenta, pe lângă imagini ale lucrărilor propuse pentru participare, o documentaţie care să cuprindă CV, un memoriu cu susţinerea teoretică a demersului artistic şi un portofoliu care să cuprindă imagini cu cinci lucrări, altele decât cele pentru concurs, reprezentative pentru creaţia artistului.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS