11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSancţiuni de 146.000 de lei de la Garda Financiară

Sancţiuni de 146.000 de lei de la Garda Financiară

56 de societăţi comerciale, care îşi desfăşoară activitatea în judeţul Olt, au fost amendate săptămâna trecută de reprezentanţii Gărzii Financiare pentru abateri grave de la lege. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 146.000 de lei. De asemenea, administratorii a două firme ce activează în domeniul comerţului s-au ales cu sesizări penale pentru sustragere de la control şi evaziune fiscală. „În domeniul comerţului, s-au constatat abateri de la prevederile legale în 35 de cazuri, 33 dintre acestea fiind sancţionate contravenţional cu amenzi în sumă de 64.600 de lei. În două cazuri, unul pentru sustragere de la control şi altul pentru o evaziune fiscală de 199.147 de lei, împotriva administratorilor au fost formulate sesizări penale“, a spus Damian Tănăsescu, comisarul-şef al Gărzii Financiare Olt.

Cea mai mare amendă, în valoare de 20.000 de lei, a fost aplicată unei societăţi de transport marfă. Un control asupra unui vehicul a scos la iveală faptul că marfa transportată de acesta nu avea provenienţă legală, întreaga cantitate fiind confiscată.

Lipsa din magazine a aparatelor de marcat electronice fiscale continuă să dea bătăi de cap comisarilor Gărzii Financiare, care au descoperit, în numai câteva zile, zece cazuri de abateri de la prevederile legale. Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 22.000 de lei.

Materialele de construcţie, casele de amanet, cerealele, morăritul şi panificaţia, deşeurile şi prestările de servicii au fost alte domenii de activitate care au făcut obiectul acţiunilor de control.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS