17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUcisă, tranşată şi îngropată în lanul de porumb

Ucisă, tranşată şi îngropată în lanul de porumb


O crimă săvârşită de un tânăr de 26 de ani, care în timpul liber picta icoane, i-a îngrozit pe locuitorii oraşului Drăgăşani. Cadavrul Eleonorei Carcadia a fost descoperit marţi, pe jumătate mutilat, îngropat în curtea casei unde criminalul locuia cu chirie.

Eleonora Carcadia avea 22 de ani şi locuia în comuna Voiceşti, judeţul Vâlcea. Fata lucra la o secţie de croitorie situată în cartierul Zlătărei, din municipiul Drăgăşani. Marţi, 22 iulie, tânăra a fost văzută pentru ultima dată de familie, în momentul în care a plecat la serviciu. După terminarea programului de lucru, Eleonora s-a întâlnit cu Adrian Anghel, o cunoştinţă mai veche, bărbatul fiind vecin cu familia fetei, la Voiceşti. După ce se despărţise de soţia lui, cu care avea un băieţel de doi ani, Adrian s-a mutat cu chirie într-o casă din Drăgăşani, în apropiere de secţia de croitorie unde lucra Eleonora.

 

A omorât-o pentru că voia să-l acuze de viol

 

În ziua aceea, fata a acceptat să meargă acasă la Adrian, la o cafea. Odată ajunşi acolo, tinerii au întreţinut raporturi sexuale, dar ulterior fata l-a ameninţat pe Adrian că va merge la poliţie şi va declara că a fost violată. Speriat, bărbatul s-a enervat şi a strâns-o de gât, iar apoi a strangulat-o şi cu cablul unui radiocasetofon. Pentru a fi sigur că femeia a murit, i-a înfipt şi un cuţit în spate. Peste noapte, a înfăşurat cadavrul într-o pătură, iar apoi l-a îngropat în spatele casei, într-un lan de porumb. Geanta şi sandalele victimei le-a ascuns în soba din camera sa.

 

Tranşată cu cuţitul şi cu toporul

 

Pentru a fi sigur că fapta nu va fi descoperită niciodată, criminalul s-a gândit să tranşeze cadavrul. A dezgropat a doua zi trupul Eleonorei şi a început să îl taie în bucăţi, dar, pe parcurs, cuprins de remuşcări, a renunţat şi a îngropat la loc cadavrul în lanul de porumb.

Florian Ghiţă, şeful Serviciului de Medicină Legală (SML) Vâlcea, a precizat, în urma autopsiei, că Eleonora Carcadia a murit pe 22 iulie, decesul survenind din cauza sufocării. „A fost îngropată în grădină în aceeaşi zi, iar pe 23 iulie a fost dezgropată de cel care a omorât-o şi tăiată în bucăţi, cu un cuţit şi un topor. Piciorul drept îl avea tăiat de la genunchi. De la torace până la abdomen era tăiată în bucăţele. Coloana vertebrală o avea întreagă pentru că nu a reuşit să o taie“, a declarat Florian Ghiţă.

 

Criminalul şi-a recunoscut fapta

 

Între timp, apropiaţii fetei o căutau pe la toate rudele din Vâlcea. Pe 28 iulie, văzând că Eleonora nu mai vine acasă, mama acesteia, Stela Stancu, a mers la poliţie şi a cerut ajutorul oamenilor legii.

„În dimineaţa de 29 iulie, o echipă complexă de poliţişti din cadrul IPJ Vâlcea şi al Poliţiei Drăgăşani a continuat activităţile de căutare în municipiul Drăgăşani şi comunele limitrofe. În timpul căutărilor desfăşurate în zonele unde tânăra fusese văzută pentru ultima dată, într-un lan de porumb de la periferia municipiului Drăgăşani, a fost găsit îngropat cadavrul unei femei, identificat ca fiind persoana dispărută pe 22 iulie“, a declarat subinspectoarea Diana Smărăndoiu, purtătoarea de cuvânt a IPJ Vâlcea.

Adrian Anghel, pe care poliţiştii l-au reţinut imediat ce au început cercetările, pentru că era ultima persoană care o văzuse în viaţă pe Eleonora Carcadia, nu a recunoscut nimic la început. Pe parcursul desfăşurării anchetei, când poliţiştii au pătruns în casă şi au descoperit lucrurile femeii ascunse în sobă, pus în faţa faptului împlinit, ucigaşul şi-a recunoscut fapta. „Urmare a investigaţiilor şi cercetărilor efectuate, Adrian Anghel, din municipiul Drăgăşani, judeţul Vâlcea, a declarat că pe 22 iulie a întreţinut cu tânăra un raport sexual, iar la ameninţarea acesteia că îl va reclama poliţiştilor, a recurs la acte de violenţă asupra acesteia, omorând-o. Ulterior, pentru a ascunde faptele comise, a îngropat cadavrul pe un teren agricol“, a mai precizat Diana Smărăndoiu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au emis pe numele lui Adrian Anghel mandat de arestare pentru 29 de zile, pentru comiterea infracţiunii de omor calificat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII