13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBătaie şi focuri de armă, la Călan

Bătaie şi focuri de armă, la Călan

Zeci de oameni din Călan – Hunedoara au provocat scandal pe străzi, după ce la fostul combinat a izbucnit un conflict între agenţii de pază şi hoţii care voiau să fure fier vechi.

Scandalul a izbucnit duminică seară, din cauză că agenţii de pază de la combinat nu le-au dat voie hoţilor să fure fier vechi. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor şi a poliţiştilor, iar cel puţin patru persoane au ajuns la spital după ce oamenii de pază au folosit armamentul din dotare.

„S-a solicitat intervenţia jandarmilor, deoarece s-au adunat aproximativ 50 de persoane, iar lucrurile au degenerat. La faţa locului s-au deplasat 22 de lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, care au aplanat conflictul“, a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, Zamfir Guran.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a vedea dacă agenţii de pază au acţionat conform legii.

Potrivit anchetatorilor, conflictul a izbucnit atunci când agenţii de pază de la fostul combinat siderurgic au prins un bărbat de etnie romă la furat de fier vechi şi l-ar fi luat la bătaie. Bărbatul a ajuns acasă şi şi-a adunat prietenii care, înarmaţi cu topoare, furci, coase şi bâte, au atacat agenţii de pază. În urma conflictului, mai multe persoane au ajuns la spital, printre care şi o femeie însărcinată.

La fostul combinat de la Călan au loc zilnic astfel de acţiuni şi de foarte multe ori hoţii sunt puşi pe fugă numai după ce agenţii de pază folosesc armamentul din dotare. Acum a fost însă pentru prima dată când intervenţia s-a făcut în forţă şi pe străzi. Poliţia şi jandarmii au păzit ieri străzile din jurul combinatului, pentru a preveni izbucnirea unui nou scandal.

 

Au făcut plângere la poliţie

 

Opt dintre romii răniţi duminică seară depuseseră, până ieri la prânz, plângeri la poliţie. La rândul lor, şi agenţii de pază au reclamat faptul că au fost atacaţi de romi.

Purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara, agentul-şef adjunct Diana Dumitru, a declarat că tuturor celor opt persoane li s-au luat declaraţii şi urmează să se prezinte la medicul legist, pentru a li se elibera certificate medico-legale. Agenţii de pază, care şi-au exprimat intenţia de a depune mai multe plângeri împotriva romilor, urmează să fie audiaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII