10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAccident provocat de o şoferiţă grăbită

Accident provocat de o şoferiţă grăbită

OLT. O şoferiţă din Slatina a provocat un accident de circulaţie ieri-dimineaţă, la Pădurea Sarului, din cauza vitezei cu care conducea. Mariana Luţă, de 41 de ani, se deplasa la volanul unui Matiz cu numărul de înmatriculare OT-08-MAE, pe ruta Slatina – Balş. În curbă, din cauza vitezei, conducătoarea a pierdut controlul volanului, autoturismul a pătruns pe contrasens şi s-a izbit frontal de un autocamion condus regulamentar de Liviu Groza, de 35 de ani, din Timişoara.

În urma impactului, Matizul a fost proiectat în şanţul de pe marginea drumului. Marin Ţuculanu, de 70 de ani, din Craiova, care se afla pe bancheta din spate a Matizului, a fost rănit. Acesta a fost transportat la Spitalul Balş. Ambii şoferi au scăpat nevătămaţi.

Potrivit comisarului-şef Nicolae Trifu, de la Biroul Drumuri Naţionale din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere, din primele cercetări a reieşit că incidentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum.

„Conducătoarea auto nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed, şi a pătruns pe contrasens, lovindu-se de un camion care circula regulamentar din sens opus“, a declarat Nicolae Trifu.

Marianei Luţă i-a fost reţinut permisul de conducere pentru o perioadă de 60 de zile. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS