21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjFarmaciile nu îşi consumă plafoanele repartizate de CAS

Farmaciile nu îşi consumă plafoanele repartizate de CAS

Conducerea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Gorj susţine că nu sunt probleme în ceea ce priveşte eliberarea reţetelor compensate şi gratuite în judeţ, existând farmacii care nu îşi consumă de la o lună la alta plafoanele ce le sunt alocate.

 

În timp ce farmaciştii locali îl invită pe ministrul sănătăţii să administreze o farmacie din Gorj, şefii Casei de Asigurări de Sănătate dau asigurări că nu sunt probleme în privinţa eliberării reţetelor gratuite şi compensate. Potrivit conducerii aceleiaşi instituţii, începând din această lună, toate farmaciile care se află în relaţii contractuale cu CAS Gorj folosesc un nou soft de raportare, impus de utilizarea sistemului unic integrat pe ţară. După cum au spus şefii Casei de Asigurări de Sănătate, noul program informatic necesită o perioadă mai mare de taxare a reţetelor în farmacie.

 

CAS are bani

 

Preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Gorj, Gheorghe Cocină, a precizat că de trei luni consecutiv nu se epuizează plafoanele contractate cu toate farmaciile din judeţ: „Activitatea în acest domeniu se desfăşoară normal. Necesarul lunar pentru medicamente este de 2,3 milioane de lei. Nu s-a întrerupt nici un moment prescrierea de reţete, nici eliberarea acestora. În două luni au fost eliberate 28.000 de reţete, iar după 15 iulie, au fost eliberate, după aprobarea noilor protocoale, circa 6.500 de reţete. Estimăm că necesarul pentru luna iulie este de 2,6 milioane de lei. Avem fonduri asigurate şi pentru lunile septembrie, octombrie şi noiembrie. În fiecare lună, în Gorj rămân aproximativ 15 farmacii cu plafoanele neconsumate. De asemenea, dacă vor exista solicitări de fonduri şi de la spitale, suntem pregătiţi să suplimentăm bugetele cu sumele necesare“, a afirmat Gheorghe Cocină, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS