22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAsociaţia Nevăzătorilor, fără bani de salarii

Asociaţia Nevăzătorilor, fără bani de salarii

Reprezentanţii Asociaţiei Nevăzătorilor din judeţul Gorj nu mai au bani să-şi plătească angajaţii. Filiala din Gorj nu a primit nici un leu anul acesta de la Bucureşti.

Salariul care li se cuvenea angajaţilor Asociaţiei Nevăzătorilor din Gorj nu va ajunge în buzunarele lor, pentru că asociaţia nu are bani în conturi. O parte din banii necesari pentru salariile angajaţilor, care sunt doar patru la număr, trebuia să provină de la Guvernul României, printr-o subvenţie. Victoria Saioc, preşedinta asociaţiei, a declarat că nu va avea cu ce să plătească salariile la doi dintre angajaţi şi nici utilităţile. Preşedinta a mai spus că anul acesta nu a primit nici un leu, deşi a trimis documentaţia cu necesarul de fonduri al instituţiei. Toate cheltuielile de până acum au fost acoperite din bugetul asociaţiei, iar banii au fost strânşi din cotizaţiile membrilor. „Mă doare sufletul să-mi las oamenii fără bani. Nu ştim de ce nu ne trimit cei de la Bucureşti fondurile care ne-au fost alocate de guvern. Ne-am descurcat până acum, am avut parte şi de sponsorizări. Dar ce ne facem de acum înainte?“, a spus Victoria Saioc, preşedinta Asociaţiei Nevăzătorilor din Gorj. Fondul total de salarii şi utilităţi ajunge la un total de 8.287 de lei.

 

Salarii neplătite

 

Suma de care are nevoie Asociaţia Nevăzătorilor Gorj pentru a plăti salariile nu este mare: doar 4.000 de lei. Ziua de salariu şi cea de plată a facturilor au trecut de mult, dar oamenii nu şi-au primit banii: „Am angajate persoane tinere care nu au cu ce să trăiască. Oamenii îşi vor salariile, fiecare are problemele sale de rezolvat, se bazează pe venitul acesta. Nu am primit nici un ban în 2008, deşi lunar am trimis documentele la Bucureşti. Până acum ne-am descurcat, pentru că am plătit din bugetul asociaţiei, dar acum nu mai sunt bani. Am auzit că au mai primit ceva la centru, dar foarte puţin. Dacă până acum nu ne-au trimis bani a fost pentru că ştiau că ne descurcăm. În orice caz, aceeaşi situaţie este prezentă şi la alte filiale din ţară“, a precizat Victoria Saioc. 25 iulie va fi ultimul termen de depunere a viramentelor în conturi, iar Asociaţia Nevăzătorilor din Gorj are datorii de 10.400 de lei. Victoria Saioc a încercat să apeleze la mai multe persoane care să o ajute să rezolve problema: „Am mers şi la senatorul Florescu, a spus că va încerca să mă ajute cu finanţe. Nu am bani, nu mai ştiu la cine să cer. Datoriile nu aşteaptă după noi şi îmi pare rău de angajaţi“, a spus Victoria Saioc, care speră ca oficialii de la Bucureşti să-i audă mesajul disperat şi să o ajute cu banii care li se cuvin reprezentanţilor Asociaţiei Nevăzătorilor din Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII