21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Un cuplu din Peru – campion la sărutul subacvatic

Doi peruani au devenit noii campioni mondiali la sărutat subacvatic, detronându-i pe foştii câştigători din Italia. După cum informează Krone.at, peruanul Fidel Rios şi soţia sa, originară din Italia, au participat la sfârşitul săptămânii trecute la cea de-a şasea ediţie a campionatului de sărutat subacvatic, International Kiss Event, desfăşurat în parcul Aquafan din Riccione, Italia. Cei doi amorezi au reuşit să se sărute timp de un minut şi 51 de secunde, devansând celelalte 30 de cupluri înscrise în concurs. Proaspeţii campioni îşi doresc ca anul viitor să revină în piscina din Riccione, pentru a doborî recordul mondial de două minute şi 27 de secunde, stabilit în urmă cu câţiva ani.

Idioţii şi nebunii – liberi în parlament

Guvernul britanic intenţionează să anuleze unele dintre vechile legi care interziceau „idioţilor“ şi „nebunilor“ să candideze pentru un loc în parlament. Vechile norme, în vigoare încă din vremea reginei Elisabeta I (1558-1603) şi considerate discriminatorii, prevăd că persoanele nebune (lucide doar în unele momente) sau proaste (cu capacităţi mentale reduse) nu pot aspira la un loc în parlament. În opinia reprezentanţilor Asociaţiei Mind, „persoanele care au avut probleme de sănătate mentală pot da randament la un nivel foarte ridicat“. Un exemplu elocvent este actorul-regizor Stephen Fry, care a mărturisit că a suferit mult timp de depresie. Din câte se pare, „nebunii“ şi „idioţii“ nu se vor simţi prea singuri la Westminster, având în vedere că 27 la sută dintre parlamentarii britanici au mărturisit că în trecut au suferit de „probleme de sănătate mentală“.

Stalin, sanctificat

Serghei Malinkovich, preşedintele Partidului Comunist rus din Leningrad, a cerut sanctificarea fostului dictator, Iosif Vissarionovici Stalin. Cererea a fost transmisă Bisericii Ruse, înalţii prelaţi crezând la început că este vorba de o glumă. Nimeni nu s-a gândit că ar fi posibil ca o persoană acuzată că ar fi ucis peste 200.000 de preoţi ortodocşi ar putea fi la un moment dat canonizată. Din câte se pare, comuniştii ruşi îşi justifică solicitarea prin rezultatele unui sondaj realizat pe internet, cu privire la personalităţile istorice preferate ale ruşilor. Stalin a „rezistat“ în poziţia de lider timp de două săptămâni, el fiind detronat doar de ţarul Nicolae al II-lea. Administratorul site-ului a declarat însă că „primatul“ lui Stalin se datorează unei activităţi programate de spam. Însă comuniştii ruşi nu au renunţat la ideea lor. În opinia lui Serghei Malinkovich, Stalin este liderul care „a unit regiunile ruse, care i-a învins pe duşmanii ţării, a fost eroul şi tatăl poporului“ şi că toate erorile comise, de la represiune şi până la colectivizarea agriculturii, ar trebui iertate.

Sean Connery şi-a dezmoştenit fiul

Convins că fiul său doreşte să îşi construiască o carieră, pentru a se întreţine singur, legendarul actor Sean Connery nu vrea să îi lase acestuia nici un ban moştenire din averea sa de peste 85 de milioane de lire sterline. Cel puţin aşa susţine fosta soţie a actorului, Diane Cilento, care afirmă că marele actor nu vrea să îi lase fiului său Jason moştenire averea sa, deoarece mereu au avut o relaţie mai dificilă. În plus, Connery subestimează munca, considerând că dacă acesta are succes este pentru că îi poartă numele. Deşi Jason a ameninţat că îşi va schimba numele, fostul James Bond a reacţionat violent: „Dacă o să faci asta, am să te omor!“. În opinia Dianei, de vină pentru această situaţie ar fi Connery senior. „Jason îl iubeşte, dar Sean are o problemă cu relaţiile, iar toţi care îi sunt apropiaţi ştiu asta. Jason este un copil devotat. Când tatăl lui este bolnav, se grăbeşte să ajungă la el. Joacă şi golf împreună“, a declarat ea. Jason Connery a refuzat să comenteze dezvăluirile făcute de mama sa.

Tom Cruise, din nou în „Top Gun“

Cunoscutul actor Tom Cruise ar putea reveni pe marile ecrane în rolul pilotului Pete „Maverick“ Mitchell din filmul de acţiune „Top Gun“, care i-a adus celebritatea în anii ’80. După cum informează Tiscali.it, după ce a remarcat succesele înregistrate de continuările altor producţii ale anilor ’80, precum „Rocky“ şi „Indiana Jones“, Cruise s-a gândit că este timpul să reia şi el acest proiect cinematografic. „Ideea este ca noul film să reia povestea pilotului Maverick. El lucrează ca instructor la şcoala Top Gun, dar de această dată rolurile sunt inversate şi el este cel care trebuie să instruiască o femeie-pilot. Dacă acest proiect se va concretiza sau nu depinde doar de Tom Cruise şi de dorinţa lui de a-l interpreta pe Maverick, pentru că va fi foarte greu de găsit un actor care să îl înlocuiască“, a spus o sursă de la studiourile Paramount Pictures. Din câte se pare, reprezentanţii studioului de producţie aşteaptă acordul lui Cruise pentru a demara proiectul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS