9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOase de dinozaur, descoperite în Hunedoara

Oase de dinozaur, descoperite în Hunedoara

Un fragment din scheletul unui dinozaur sauropod, care ar fi trăit în urmă cu 65 de milioane de ani, a fost descoperit în apropiere de Haţeg de studenţii secţiei de antropologie de la Facultatea de Geologie a Universităţii Bucureşti, coordonate de profesorul Dan Grigorescu. Ei participă în această perioadă la cursurile Universităţii de Vară „Castelul Corvineştilor“, organizate de Universitatea din Petroşani.

Profesorul Dan Grigorescu a declarat că fragmentul de schelet reprezintă parte din bazinul sau centura pelviană a unui dinozaur erbivor, de talie mijlocie. „Este primul fragment de acest fel descoperit în zona Tuştea, cunoscută pe plan mondial în special pentru cuiburile cu ouă ale «dinozaurilor cu cioc de raţă» sau hadrosauri, care au fost descoperite aici“, a afirmat profesorul Dan Grigorescu.

Potrivit specialiştilor, dinozaurul sauropod căruia îi aparţine fragmentul face parte din familia Tinasauridelor, măsura 10-12 metri în lungime şi cântărea în jur de şapte tone. Fragmentul de schelet va fi transportat la Bucureşti, unde va fi conservat şi expus într-un muzeu.

În Ţara Haţegului au fost descoperite diferite fragmente de oase de dinozauri, iar aici, în fiecare vară, studenţii Secţiei de antropologie de la Facultatea de Geologie din Bucureşti îşi desfăşoară practica şi o parte dintre cursuri. Tot aici au fost descoperite, în premieră, peste 20 de cuiburi, care însumează fragmentele a aproximativ 100 de ouă de dinozauri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU