20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjAgenţi economici verificaţi

Agenţi economici verificaţi

GORJ. Comisarii Gărzii Financiare (GF) Gorj au verificat săptămâna trecută 55 de agenţi economici. Potrivit comisarului-şef al GF Gorj, Traian Iana, au fost amendaţi 39 dintre aceştia. Valoarea totală a amenzilor contravenţionale totalizează 110.800 de lei. De asemenea, comisarii au confiscat şi bunuri în valoare de peste 30.000 de lei.

„S-a luat măsura încasării şi virării sumelor respective şi s-a dispus suspendarea activităţii pentru neutilizarea aparatului de marcat electronic fiscal, în cazul a trei agenţi economici, iar pentru doi s-a dispus întreruperea activităţii de comercializare a produselor accizate, până la trei luni“, a declarat Traian Iana.

Comisarii au confiscat de la un agent 621 de kilograme de făină, pentru care nu avea documente legale de provenienţă. Comisarii au mai confiscat 2.480 de lei proveniţi din comercializarea fără acte de provenienţă a produselor de panificaţie. Un agent economic din domeniul construcţiilor nu a putut justifica materiale de construcţie în valoare de peste 10.000 de lei. Comisarii au dispus în acest caz o amendă de 6.000 de lei.

Acţiunea de supraveghere a circulaţiei mărfurilor se va intensifica, pentru a se contracara tendinţa unor agenţi economici de a se aproviziona cu mărfuri care nu au documente de provenienţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS