24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Pizza „extravagantă“ pentru femeile însărcinate

O pizzerie ecologică din vestul Londrei a lansat un sortiment de pizza destinat femeilor însărcinate. După cum informează Tiscali.it, originala idee îi aparţine lui Charmaine Wasif, proprietarul localului, care a dorit să satisfacă poftele tuturor doamnelor însărcinate. Viitoarele mămici au posibilitatea să aleagă între opt tipuri de pizza, cum ar fi cu fasole, stafide, prune, măsline sau cu coriandru, avocado, seminţe de dovleac şi pătrunjel, cu îngheţată sau cu spanac, ouă şi linte. „Într-o săptămână, trei femei însărcinate au cerut ca la pizza lor să fie adăugate ingrediente care nu erau prezente în meniu. Clientul are întotdeauna dreptate şi, cu toate că eu nu am copii, îmi dau seama că o femeie gravidă îşi doreşte deseori mâncăruri neobişnuite“, a spus Wasif.

Crucificarea, periculoasă pentru sănătate

Deşi nu este greu de imaginat care sunt pericolele crucificării, Ministerul Sănătăţii din Filipine a informat oficial cetăţenii că autoflagelarea şi crucificarea nu sunt benefice pentru sănătate. Anunţul a fost făcut în perioada Paştelui, când mulţi filipinezi, pentru a aduce un omagiu sacrificiului lui Iisus, decid să facă şi ei acelaşi lucru. Autorităţile sanitare din Filipine, probabil conştiente că astfel de tradiţii nu pot fi „anulate“ printr-un simplu apel, i-au sfătuit pe credincioşi să aibă grijă să utilizeze cuie neruginite, de preferinţă sterilizate, şi să facă în prealabil o injecţie antitetanos. În ceea ce priveşte flagelarea, ministrul filipinez al sănătăţii, Francisco Duque, le-a sugerat credincioşilor să utilizeze doar bice nefolosite. „Cel mai bun lucru pe care pot să îl facă persoanele care vor să se biciuiască este să se asigure că folosesc bice foarte bine curăţate“, a spus ministrul.

Longyearbyen, oraşul unde nu ai voie să mori

Longyearbyen, un sat din insulele Svalbard, Norvegia, a ajuns pe prima pagină a ziarelor de pe Bătrânul Continent datorită legilor bizare după care este guvernat. După cum informează Libero.it, localnicilor le este interzis să moară. Cei care simt că li se apropie sfârşitul sunt trimişi „pe continent“. Decizia autorităţilor locale nu are la bază sistemul sanitar precar, ci faptul că în sat nu mai este loc pentru cadavre. Singurul cimitir din arhipelag nu mai acceptă nici un fel de „oaspeţi“ de peste 70 de ani. Atunci s-a descoperit că, din cauza condiţiilor climaterice, Svalbard aflându-se foarte aproape de Polul Nord, cadavrele nu se mai descompuneau, nemaiputând fi „absorbite“ de pământ, ci rămâneau congelate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS