17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalColoana oficială, accident în lanţ

Coloana oficială, accident în lanţ

Patru maşini din coloana oficială a ministrului român de externe, Lazăr Comănescu, au fost avariate în această dimineaţă în apropiere de Kiev, după ce una dintre ele a pus o frână bruscă. Din fericire, nici o persoană nu a fost rănită. Coloana oficială se îndrepta dinspre aeroport spre capitala Ucrainei.

În maşinile avariate se aflau ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Markian Kulik, purtătorul de cuvânt al MAE român, Cosmin Boiangiu, Vasile Soare, director pentru Europa lărgită din MAE român, precum şi doi jurnalişti din delegaţia română – fotoreporterul agenţiei ROMPRES, Cristian Nistor, şi cameramanul TVR, Mircea Târnăcop. Ziariştii loviţi în impact şi-au revenit destul de repede din şoc, înregistrând momentul. Cele patru maşini au fost abandonate pe şosea împreună cu o maşină de poliţie, delegaţia continuându-şi drumul după ce ministrul Comănescu a verificat că nimeni nu a păţit nimic grav.

Lazăr Comănescu şi-a început ieri vizita la Kiev, participând la o ceremonie de depunere a unei coroane de flori la Monumentul Victimelor Marii Foamete din Ucraina, din anii 1932-1933. Şeful diplomaţiei române a fost însoţit la Kiev şi de ministrul educaţiei, Cristian Adomniţei, care urmează să semneze un protocol de colaborare între România şi Ucraina, în domeniul educaţiei şi cercetării. Delegaţia s-a întors în ţară cu o aeronavă specială, care a aterizat pe Aeroportul „Henri Coandă“, la ora 21.30.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS