8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScrisul Românesc, un nou număr, o nouă călătorie

Scrisul Românesc, un nou număr, o nouă călătorie

Cel de-al şaptelea număr din anul VI al revistei Scrisul Românesc a văzut zilele trecute lumina tiparului, astfel că astăzi se înfăţişează iubitorilor de cultură cu ultimele noutăţi. „Viitorul literaturii, literatura viitorului“, „Figura Spiritului Creator“ al Monicăi Spiridon, „Destinul, optimismul şi revoluţionarii de profesie“, material purtând semnătura lui Adrian Cioroianu, dar şi scrierile lui Marian Victor Buciu, „Între mode şi modele: Marius Tupan“, materialul lui Ion Buzera, „Epuizarea modernismului. Poezia lui Virgil Mazilescu“ sunt doar câteva din articolele interesante publicate în acest număr.

Mai găsiţi în paginile următoare „Lupul totemic al lui Vasko Popa“, de Ioan Lascu, „Înapoi în deşert“, de Adrian Sângeorzan şi altele. Şi dacă Ion Floricel ne aminteşte că „A fost o lume“, Mircea Daneliuc ne conduce în universul prozei, de data aceasta în „Clasa I“, pentru ca mai apoi, lecturând poemele publicate în paginile revistei, să fim şi noi un „Călător într-o cizmă“, conduşi fiind de versurile lui Viorel Forţan.

Lumea culturală românească există şi dincolo de graniţele ţării, lucru care ne este demonstrat de însemnările Ilenei Firan, reunite sub titlul „Prezenţe culturale româneşti la Paris“. Aproape de sfârşitul călătoriei în lumea artelor facem un popas şi la „Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu“, ajutaţi fiind de Ion Parhon, pentru ca apoi să revenim pe meleaguri olteneşti la Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“, care sărbătoreşte un secol de existenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS