6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjRegal de sculptură la Târgu Jiu

Regal de sculptură la Târgu Jiu

Ediţia a VIII-a a Simpozionului Internaţional de Sculptură „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu a fost deschisă ieri, pe digul Jiului, din Parcul Central, locul unde cei şase sculptori participanţi îşi vor desăvârşi lucrările de artă. La manifestarea de deschidere au participat autorităţile locale, oameni de cultură şi sculptorii participanţi. Tabăra de sculptură se desfăşoară în perioada 10 iulie – 6 august. În urma celor şapte ediţii desfăşurate până acum au fost realizate 56 de lucrări de artă. „Dorinţa noastră este de a transforma municipiul Târgu Jiu într-un oraş al sculpturii moderne şi într-un oraş cultural, de talie europeană“, a spus Sorin Buliga, directorul Centrului de Artă şi Cultură „Constantin Brâncuşi“.

Simpozionul este la cea de a treia ediţie cu participare internaţională. Cei şase sculptori care participă în acest an sunt din Grecia, Bulgaria, Cehia, Japonia şi România. Curatorul acestei ediţii este sculptorul Dinu Câmpeanu, care se numără printre artiştii participanţi.

Preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) din România a transmis un mesaj prin intermediul lui Paul Popescu, preşedintele UAP, filiala Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS