6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalParlamentarii vor examen de admitere în universităţi

Parlamentarii vor examen de admitere în universităţi

Comisia de Învăţământ şi Tineret din cadrul Camerei Deputaţilor va iniţia un proiect de lege pentru reintroducerea examenului de admitere în universităţile de stat. Deputatul Marcel Romanescu (PD-L), membru al comisiei, a declarat că a purtat discuţii pe această temă cu Petre Popeangă (PRM), preşedintele Comisiei, şi cu Pantelimon Manta (PNL), membru al acesteia, stabilindu-se ca, imediat după reluarea activităţii, să se înceapă elaborarea proiectului legislativ. Romanescu a spus că introducerea examenului de admitere este necesar pentru a elimina suspiciunile notelor foarte mari obţinute la bacalaureat: „O să iniţiem un proiect de lege pentru a determina universităţile de stat să organizăm examen de admitere. În acest fel, vor fi eliminate suspiciunile care planează asupra examenului de bacalaureat şi vor fi lăsate deoparte notele exagerat de mari acordate la acesta“.

Primul reprezentant al unei instituţii de învăţământ superior care a cerut reintroducerea examenului de adminitere la universitate este rectorul Universităţii „Constantin Brâncuşi“ din Târgu Jiu, Adrian Gorun, care a spus că examenul de bacalaureat a fost un faliment naţional: „Bacalaureatul de anul acesta a dovedit încă o dată că este un faliment naţional. Faliment prin modul de organizare, prin
subiectele care s-au dat. Nu se poate să existe asemenea diferenţe de procente între mediile din liceu şi cele de la bac. Olimpicii au fost surclasaţi de nişte necunoscuţi, de nişte elevi care nu au muncit şi nu au învăţat. Dacă ar fi să facem un experiment, ar trebui să luăm câţiva dintre aceşti elevi care au luat note mari la bac, să îi ducem într-o clasă şi să le dăm aceleaşi subiecte ca la examen, dar să fie strict supravegheaţi. Cred că diferenţele ar fi de patru sau cinci puncte. Din această cauză, UCB va cere neluarea în calcul a mediei de la bac şi reintroducerea examenului de admitere“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU